maanantai 2. lokakuuta 2017

Pinaatti-broilerilasagnette

Koulussa oli joskus yläasteaikana ruuaksi pinaatti-fetalasagnea. Se oli ainakin kouluruuista yksi suosikeistani, ehdottomasti. Rakastuin lämpimään, pehmeään fetajuustoon ja jaksoin jankuttaa äidille, että haluan ruuaksi pinaatti-fetalasagnea. En ikinä saanut sitä ja vasta nyt kokkaan sitä itse, vähän proteiinirikkaampana versiona, mutta kyllä, pidän siitä edelleen. Tai ehkä on kyse vain pinaatista ja salaattijuustosta. Tajusin meinaan, että tämä on jo blogin kolmas pitkälti noiden kahden varaan rakentuva resepti. Kenties meikäläiseen iskevä makuyhdistelmä...



Pinaatti-broilerilasagnette:

Kastike:
450 g broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
250g pinaattia
1 iso sipuli
Loraus öljyä
1 l maitoa
0,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
2 tl valkoviinietikkaa
Mustapippuria

Lisäksi:
400 g gnocchia
200 g fetajuustoa kuutioina


Kuumenna pannulla loraus öljyä ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista kypsiksi.

Valmista suurus sekoittamalla vehnäjauhot n. 1,5 desilitraan maitoa.

Siirrä paistinpannu pois levyltä ja lisää joukkoon maito, sekä suurus. Nosta pannu takaisin levylle ja kuumenna kastike miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Lisää pinaatti (pakasteena tai tuore ryöpättynä ja kevyesti soseutettuna) sekä mausteet ja anna kastikkeen kiehua 5-10 minuuttia. Sekoita samalla, ettei maito pala pohjaan.


Sekoita uunivuoassa keskenään cnocchi, broilerikastike sekä fetajuustokuutiot. Kypsennä lasagnettea 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti