Koulussa oli joskus
yläasteaikana ruuaksi pinaatti-fetalasagnea. Se oli ainakin kouluruuista yksi
suosikeistani, ehdottomasti. Rakastuin lämpimään, pehmeään fetajuustoon ja
jaksoin jankuttaa äidille, että haluan ruuaksi pinaatti-fetalasagnea. En ikinä
saanut sitä ja vasta nyt kokkaan sitä itse, vähän proteiinirikkaampana
versiona, mutta kyllä, pidän siitä edelleen. Tai ehkä on kyse vain pinaatista ja salaattijuustosta. Tajusin meinaan, että tämä on jo blogin kolmas pitkälti noiden kahden varaan rakentuva resepti. Kenties meikäläiseen iskevä makuyhdistelmä...
Pinaatti-broilerilasagnette:
Kastike:
450 g broilerin
fileesuikaleita (maustamaton)
250g pinaattia
1 iso sipuli
Loraus öljyä
1 l maitoa
0,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
2 tl
valkoviinietikkaa
Mustapippuria
Lisäksi:
400 g gnocchia
200 g fetajuustoa
kuutioina
Kuumenna pannulla
loraus öljyä ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Lisää broilerin
fileesuikaleet ja paista kypsiksi.
Valmista suurus
sekoittamalla vehnäjauhot n. 1,5 desilitraan maitoa.
Siirrä paistinpannu
pois levyltä ja lisää joukkoon maito, sekä suurus. Nosta pannu takaisin levylle
ja kuumenna kastike miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Lisää pinaatti (pakasteena
tai tuore ryöpättynä ja kevyesti soseutettuna) sekä mausteet ja anna kastikkeen
kiehua 5-10 minuuttia. Sekoita samalla, ettei maito pala pohjaan.
Sekoita uunivuoassa
keskenään cnocchi, broilerikastike sekä fetajuustokuutiot. Kypsennä lasagnettea
200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti