lauantai 14. lokakuuta 2017

Omenavispipuuro

Rakastan vispipuuroa ja taas sain yllättyä, miten monista raaka-aineista sitä voikaan valmistaa. Marjat ovat selvä juttu, nyt jo tutuksi tullut raparperi vähän vieraampi, kesällä söin myös aprikoosivispipuuroa, mutta omenoista en oikeastaan ollut koskaan ajatellut sitä tehtävän. Tein kuitenkin päässäni yhteenlaskua pari päivää sitten iskeneen vispipuurohimon ja jääkaapin omenasäkillisen kesken ja tadaa: Omenavispipuuroa! Mainittakoon nyt vielä tuosta anemisesta väristä, että kaiken innostuksen keskellä pääsi kaneli unohtumaan, mutta sitä sisältävääkin versiota ehdin jo kokeilla.



Omenavispipuuro:

1 l omenoita
5 dl vettä
0,5 dl sokeria
2 tl kanelia
1 dl mannasuurimoita

Kuori ja paloittele omenat kattilaan. Lisää vesi, sokeri sekä halutessa kaneli. Se tuo puroon paitsi makua myös väriä. Keitä seosta n.10 minuuttia, niin että omenat hajoavat.

Soseuta seos sileäksi sauvasekoittimella.

Nosta kattila takaisin liedelle. Kun seos kiehuu, lisää mannasuurimot kokoajan sekoittaen.

Keitä puuroa vielä kymmenen minuuttia.

Laske tiskialtaaseen kylmää vettä ja nosta puurokattila sinne. Vatkaa puuroa vesihauteessa, kunnes se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi ja vaahtoutunut kuohkeaksi. Vaihda altaan vesi, kun se on lämmennyt.


Nauti vispipuuro jääkaappikylmänä, halutessa maidon kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti