Rakastan vispipuuroa
ja taas sain yllättyä, miten monista raaka-aineista sitä voikaan valmistaa.
Marjat ovat selvä juttu, nyt jo tutuksi tullut raparperi vähän vieraampi,
kesällä söin myös aprikoosivispipuuroa, mutta omenoista en oikeastaan ollut
koskaan ajatellut sitä tehtävän. Tein kuitenkin päässäni yhteenlaskua pari
päivää sitten iskeneen vispipuurohimon ja jääkaapin omenasäkillisen kesken ja
tadaa: Omenavispipuuroa! Mainittakoon nyt vielä tuosta anemisesta väristä, että kaiken innostuksen keskellä pääsi kaneli unohtumaan, mutta sitä sisältävääkin versiota ehdin jo kokeilla.
Omenavispipuuro:
1 l omenoita
5 dl vettä
0,5 dl sokeria
2 tl kanelia
1 dl mannasuurimoita
Kuori ja paloittele
omenat kattilaan. Lisää vesi, sokeri sekä halutessa kaneli. Se tuo puroon paitsi makua myös väriä. Keitä seosta n.10
minuuttia, niin että omenat hajoavat.
Soseuta seos
sileäksi sauvasekoittimella.
Nosta kattila
takaisin liedelle. Kun seos kiehuu, lisää mannasuurimot kokoajan sekoittaen.
Keitä puuroa vielä
kymmenen minuuttia.
Laske tiskialtaaseen
kylmää vettä ja nosta puurokattila sinne. Vatkaa puuroa vesihauteessa, kunnes
se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi ja vaahtoutunut kuohkeaksi. Vaihda altaan
vesi, kun se on lämmennyt.
Nauti vispipuuro
jääkaappikylmänä, halutessa maidon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti