tiistai 26. syyskuuta 2017

Sienipiirakka

Sienien kohdalla työnjako on vielä ainakin toistaiseksi sellainen, että muut saavat kerätä, minä voin leipoa. Tässä yksinkertainen resepti ruispohjaiseen sienipiirakkaan, johon soveltuvat niin kanttarellit kuin suppilovahverotkin ja varmasti muutkin sienet. Itse käytin juurikin noita kahta edellä mainitsemaani. Ehkä joku sisäinen sienestysintonikin vielä joku päivä nostaa päätään, jos vaikka innostusn kokkaamaan sienistä enemmän mitä meillä jaksavat muut sienestää.



Pohja:
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1 ps (n.100g) perunamuusijauhetta
1/4 tl suolaa
150 g margariinia
n. 1 dl kylmää vettä

Täyte:
n. 5 dl sieniä
(esim. kanttarelleja ja/tai suppilovahveroita)
2 keskikokoista sipulia
Loraus öljyä
200 g ranskankermaa
1,5 dl maitoa
1 muna
3/4 tl suolaa
Mustapippuria
n. 100 g emmental-juustoraastetta

Valmista ensin pohja: Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Nypi joukkoon margariini ja lisää lopuksi vettä niin, että taikinasta tulee kauttaaltaan kiinteän kosteaa. Siirrä taikina jääkaappiin odottamaan.

Perkaa ja paloittele sienet. Hienonna myös sipuli.

Kuumenna pannulla loraus öljyä ja kuullota sipulit. Lisää sitten sienet ja paista, kunnes niistä ei enää haihdu merkittävästi nestettä.

Siirrä sipuli-sieniseos kulhoon ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.

Voitele pyöreä piirakkavuoka kevyesti ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Kaada täyte vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakka 200 asteisen uunin keskitasolla n.30 minuuttia.


Anna piirakan vetäytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti