sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Kikhernesosekeitto


Epävirallinen hiihtolomani on purkissa ja huomenna alkaa taas arki. Tässä yksi apu kaikille arkiruokia pähkäileville. Jälleen sosekeittoresepti, mutta ainakin itse olen enenevissä määrin rakastunut siihen, miten monia eri makumaailmoja sosekeittoihin saa loihdittua vain pienillä muutoksilla - unohtamatta tietenkään, että keittoruoka on aina hyvä syy nautiskella ruoan kanssa vähän parempaa leipää.



Kikhernesosekeitto
3 annosta

n. 600 g perunaa
2 omenaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
Loraus öljyä
1 kasvisliemikuutio
1 tlk (230g) kikherneitä
1,5 tl juustokuminaa
1,5 tl makeaa sinappia
2 rkl soijakastiketta
Ripaus suolaa


Kuori ja paloittele perunat ja omenat. Hienonna sipulit.

Kuumenna kattilassa loraus öljyä ja lisää sipulit. Kuullota niitä n. 5 minuuttia ja lisää sitten perunat, omenat, kasvisliemikuutio sekä vettä niin, että vihannekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää vettä niin, että keitto on mieluisan paksuista. Kikherneiden ja perunoiden koostumus tekee keitosta paksuhkoa ja vettä pitää lisätä aika runsaasti.

Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää mausteet. Anna kiehahtaa.

Tarjoile keitto raejuuston, siementen tai pähkinöiden kera. Tai testaa löysäksi keitettyä kuuden minuutin munaa.


Keiton kanssa kuuluu tietenkin myös leipä, resepti tuohon kuvissa näkyvään naanleipään löytyy täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti