Ostin tässä viikko
takaperin pussillisen veriappelsiineja ajatellen, että vaikken muuten
sitrushedelmien suuri ystävä olekaan, pitää muutamat veriappelsiinit nyt
sentään sesongin kunniaksi maistaa. Enkä ole varmaan ikinä törmännyt yhtä
mehukkaisiin appelsiineihin! Mokomia ei saanut edes paloiteltua, kun lopputulos
oli vain appelsiinimehussa uiva sotku. Siis jos jätät appelsiinit yleensä
ostamatta, koska lohkojen kuori on sitkeä ja sisus kuiva, nyt on se hetki, kun
appelsiineille kannattaa antaa tilaisuus. Ja jos raaskit, kannattaa pari
yksilöä uhrata myös näihin kuppikakkuihin, jotka kruunaa kinuskinen kuorrute.
Uhraus palkitaan.
Appelsiinikuppikakut:
10 kpl
1 dl sokeria
75 g margariinia
1 muna
1 appelsiinin
raastettu kuori
1 appelsiinin mehu
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl
leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
Kuorrute:
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta
tuorejuustoa
0,5 dl
kinuskikastiketta
Lisäksi:
1 appelsiini
Sokeria
mantelirouhetta
Vatkaa
huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna.
Pese appelsiini
huolellisesti juuresharjan kanssa. Raasta sen kuori sekä purista mehu taikinan
joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Yhdistä kuivat
aineet keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä taikinaan.
Jaa taikina
kymmeneen muffinivuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 12
minuuttia.
Tee halutessa
appelsiinin siivuista koristeita. Viipaloi yksi appelsiini kuorineen ja lado
viipaleet kattilaan. Lisää loraus vettä ja muutama ruokalusikallinen sokeria.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Kuivaa viipaleet
heti keittämisen jälkeen kevyesti talouspaperilla.
Valmista kuorrute
vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita kinuskikastike tuorejuuston joukkoon ja
yhdistä seos sitten kermavaahtoon. Siirrä pursotuspussiin.
Kuorruta kuppikakut
jäähtyneinä ja viimeistele appelsiinisiivuilla sekä mantelirouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti