maanantai 11. helmikuuta 2019

Mehevät appelsiinikuppikakut


Ostin tässä viikko takaperin pussillisen veriappelsiineja ajatellen, että vaikken muuten sitrushedelmien suuri ystävä olekaan, pitää muutamat veriappelsiinit nyt sentään sesongin kunniaksi maistaa. Enkä ole varmaan ikinä törmännyt yhtä mehukkaisiin appelsiineihin! Mokomia ei saanut edes paloiteltua, kun lopputulos oli vain appelsiinimehussa uiva sotku. Siis jos jätät appelsiinit yleensä ostamatta, koska lohkojen kuori on sitkeä ja sisus kuiva, nyt on se hetki, kun appelsiineille kannattaa antaa tilaisuus. Ja jos raaskit, kannattaa pari yksilöä uhrata myös näihin kuppikakkuihin, jotka kruunaa kinuskinen kuorrute. Uhraus palkitaan.



Appelsiinikuppikakut:
10 kpl

1 dl sokeria
75 g margariinia
1 muna
1 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin mehu
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa

Kuorrute:
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl kinuskikastiketta

Lisäksi:
1 appelsiini
Sokeria
mantelirouhetta


Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna.

Pese appelsiini huolellisesti juuresharjan kanssa. Raasta sen kuori sekä purista mehu taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä taikinaan.

Jaa taikina kymmeneen muffinivuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 12 minuuttia.

Tee halutessa appelsiinin siivuista koristeita. Viipaloi yksi appelsiini kuorineen ja lado viipaleet kattilaan. Lisää loraus vettä ja muutama ruokalusikallinen sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Kuivaa viipaleet heti keittämisen jälkeen kevyesti talouspaperilla.

Valmista kuorrute vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita kinuskikastike tuorejuuston joukkoon ja yhdistä seos sitten kermavaahtoon. Siirrä pursotuspussiin.

Kuorruta kuppikakut jäähtyneinä ja viimeistele appelsiinisiivuilla sekä mantelirouheella.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti