perjantai 15. helmikuuta 2019

Ruokaisa kinkkupiirakka


Mulla lukee jääkaapin ovessa, että "12.2 - kalakeittopäivä". Sen piti olla hyvä syy tehdä kalakeittoa. Muistinko? En. Eilen kävin kaupassa ostamassa omenoita ja ihmettelin, miksi siellä oli kahvia ja keksejä tarjolla. Noin vain asiakkaille, aika kumma juttu. Paitsi, että sitten tulin ulos kaupasta ja myös vastapäisen liikkeen edessä oli kulho karkkeja - ja muistin ystävänpäivän. Pallottelin kyllä alkuviikosta ajatusta, että voisin jotain helppoa pienenpientä värkätä ystävänpäivän hengessä, mutta jotenkin koko ystävänpäivä jäi muiden ajatusten varjoon. Kuten jäi se kalakeittopäiväkin. Siis kaloista ja vaaleanpunaisista sydämistä viis; tässä tulee mainio kinkkupiirakan resepti. Olkoon tänään vaikka Taikinataikurin piirakkaperjantai.



Miedon pippurinen kinkkupiirakka:

Pohja:
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 dl jogurttia
0,5 l öljyä
1 muna

Täyte:
1 punainen paprika
200 g palvikinkkua
1 prk (200 g) pippurituorejuustoa
1,25 dl maitoa
1 muna
n. 0,5 tl suolaa
Oliiviöljyä
n. 50 g juustoraastetta

Valmista ensin pohjataikina. Mittaa kulhoon jauhot sekä kauraleseet. Lisää joukkoon jogurtti, öljy  ja muna, kaikki kerralla, ja sekoita sitten tasaiseksi. Jos taikina tuntuu kovin löysältä, lisää vähän jauhoja. Nosta taikina jääkaappiin odottamaan.

Pese ja kuutioi paprika. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja kuullota paprikoita reilu 5 minuuttia niin, että ne vähän pehmenevät. Lisää paiston aikana joukkoon ripaus suolaa, niin paprikoista haihtuu nestettä.

Kuutioi kinkkuleikkeet. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon maito, muna, suola ja kuutioitu kinkku sekä paprikat.

Öljyä halkaisijaltaan n. 27 senttinen piirakkavuoka ja painele jääkaapissa levännyt taikina sen pohjalle ja reunoille. Kaada täyte vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, tai kunnes se on saanut väriä ja täyte on hyytynyt.

Anna piirakan jäähtyä ja asettua reilu 30 min ennen tarjoilua. Koristele halutessa persiljalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti