Mulla lukee
jääkaapin ovessa, että "12.2 - kalakeittopäivä". Sen piti olla hyvä
syy tehdä kalakeittoa. Muistinko? En. Eilen kävin kaupassa ostamassa omenoita
ja ihmettelin, miksi siellä oli kahvia ja keksejä tarjolla. Noin vain
asiakkaille, aika kumma juttu. Paitsi, että sitten tulin ulos kaupasta ja myös
vastapäisen liikkeen edessä oli kulho karkkeja - ja muistin ystävänpäivän.
Pallottelin kyllä alkuviikosta ajatusta, että voisin jotain helppoa
pienenpientä värkätä ystävänpäivän hengessä, mutta jotenkin koko ystävänpäivä
jäi muiden ajatusten varjoon. Kuten jäi se kalakeittopäiväkin. Siis kaloista ja
vaaleanpunaisista sydämistä viis; tässä tulee mainio kinkkupiirakan resepti.
Olkoon tänään vaikka Taikinataikurin piirakkaperjantai.
Miedon pippurinen
kinkkupiirakka:
Pohja:
n. 2,5 dl
vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 dl jogurttia
0,5 l öljyä
1 muna
Täyte:
1 punainen paprika
200 g palvikinkkua
1 prk (200 g)
pippurituorejuustoa
1,25 dl maitoa
1 muna
n. 0,5 tl suolaa
Oliiviöljyä
n. 50 g
juustoraastetta
Valmista ensin
pohjataikina. Mittaa kulhoon jauhot sekä kauraleseet. Lisää joukkoon jogurtti,
öljy ja muna, kaikki kerralla, ja
sekoita sitten tasaiseksi. Jos taikina tuntuu kovin löysältä, lisää vähän
jauhoja. Nosta taikina jääkaappiin odottamaan.
Pese ja kuutioi
paprika. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja kuullota paprikoita reilu 5
minuuttia niin, että ne vähän pehmenevät. Lisää paiston aikana joukkoon ripaus
suolaa, niin paprikoista haihtuu nestettä.
Kuutioi
kinkkuleikkeet. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon maito, muna,
suola ja kuutioitu kinkku sekä paprikat.
Öljyä
halkaisijaltaan n. 27 senttinen piirakkavuoka ja painele jääkaapissa levännyt
taikina sen pohjalle ja reunoille. Kaada täyte vuokaan ja ripottele päälle
juustoraastetta.
Paista piirakkaa 200
asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, tai kunnes se on saanut väriä ja
täyte on hyytynyt.
Anna piirakan
jäähtyä ja asettua reilu 30 min ennen tarjoilua. Koristele halutessa persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti