Myönnetään: kyseessä
on ensimmäinen voileipäkakkuni ikinä. Ja myös ensimmäinen, joka minun elämäni
aikana on meidän katon alla valmistunut. Ajattelin etukäteen, että nyt taitaa
kerrankin olla reseptin orjallinen noudattaminen ihan paikallaan, mutta se jäi
vain ajatuksen tasolle. Voileipä- ja täytekakku tuntuvat toimivan samalla
periaatteella: yhdistele niin kuin haluat. Valitsin siis vain makumaailman,
joka tosiaan on taas aika klassikko, selailin vähän osviittaa täytteiden
valmistukseen netistä, paitsi että punajuurihummusta olen jo tehnyt, valitsin
paahtoleivän ja koristeet, yksinkertaiset sellaiset, hain tarvikkeet kaupasta
ja tein kakun. Simple as that! Vannon, että voileipäkakkuja leivotaan vielä.
Punajuuri-vuohenjuustovoileipäkakku:
Punajuurihummus:
300 g punajuurta
230 g kikherneitä
1 pieni
valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
0,25 tl
juustokuminaa
1 rkl sitruunanmehua
0,5 tl suolaa
Vuohenjuustotäyte:
100 g vuohenjuustoa
100 g tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 rkl sitruunanmehua
mustapippuria
Lisäksi:
1 pkt (n. 16
viipaletta) grahampaahtoleipää
0,5 dl maitoa
150 g tuorejuustoa
Ripaus suolaa
1 rkl sitruunanmehua
+ Mieluisia
koristeita
Aloita valmistamalla
punajuuritäyte: Kuori ja paloittele punajuuret ja keitä ne kypsiksi.
Hienonna
valkosipuli.
Mittaa kaikki
ainekset tehosekoittimeen ja aja massa sileäksi.
Anna hummuksen
jäähtyä vuohenjuustotäytteen valmistuksen ajan. Sekoita kulhossa kuoreton
vuohenjuusto, tuorejuusto sekä ranskankerma. Juustoon voi myös jättää kuoret,
mutta täytteeseen jää tällöin pieniä sattumia.
Mausta seos
sitruunanmehulla ja mustapippurilla.
Kokoa kakku kelmulla
vuorattuun leipävuokaan. Leikkaa paahtoleivän siivuista reunat pois ja asettele
vuoan pohjalle tiivis kerros paahtoleivän siivuja siten, että koko pohja
peittyy.
Kostuta leivät melko
runsaalla maidolla ja levitä päälle n. puolet punajuuritäytteestä. Täytettä ei
kannata kuitenkaan laittaa kovin paksulti (jos esim. käytät erityisen lyhyttä
leipävuokaa, jää täytettä yli).
Asettele uusi
leipäkerros hummuksen päälle, kostuta ja lisää vuohenjuustotäyte.
Tee sitten vielä
yksi punajuurikerros ja peitä se lopuksi leipäviipaleilla. Kostuta nekin
maidolla ja peitä kelmulla.
Anna kakun vetäytyä
jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Koristele kakku
juuri ennen tarjoilua, sillä punajuuri värjää kuorrutuksen jonkin ajan
kuluessa.
Notkista tuorejuusto
kulhossa ja mausta sitruunanmehulla sekä ripauksella suolaa. Jos
vuohenjuustotäytettä jää yli, osan tuorejuustosta voi korvata sillä. Levitä
tuorejuusto voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele kakku mieluiseksi.
Itse käytin ylijäänyttä punajuurihummusta sekä timjamia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti