Halusin leipoa
lähestyville syntymäpäivilleni joitain aivan uudenlaisia keksejä, koska hyvin
usein meillä on pikkuleipien kohdalla päädytty tarjoamaan wilhelmiinoja, enkä
muutenkaan ole ollut mikään keksiresepti-intoilija. Nyt kuitenkin löysin
inspiraation, kun aloin miettimään makuja, joista itse pidän. Ajatukseni
alkoivat pyörittelemään iltateetäni, tai siis lainausmerkeissä:
"teetä", sillä ei se oikeastaan teetä pidä sisällään vaan inkivääriä,
sitruunaa ja hunajaa. Nyt nuo maut saavat paikkansa pikkuleivissä.
Hunajaiset
inkivääri-sitruunatäytekeksit:
n.45 isoa tai 90
pientä
Hunaja-inkiväärikeksit:
10 g inkivääriä
raastettuna
140 g hunajaa
100 g margariinia
1 muna
1 tl leivinjauhetta
3-3,5 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi:
Sitruunamarmeladia
tai
lemoncurdia
Mittaa kattilaan
margariini, hunaja ja inkivääri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä 5-10
minuuttia.
Jäähdytä hunajaseos
huoneenlämpöiseksi. Jäähtymistä voi nopeuttaa vatkaamalla ja/tai vesihauteella.
Sekoita
jäähtyneeseen taikinaan sähkövatkaimella muna sekä muutamassa erässä
vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Valmis taikina on kiinteää
joulupiparitaikinan oloista. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja.
Anna taikinan
jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen leipomista tai pakasta se kelmuun käärittynä ja
leivo mahdollisimman kylmänä.
Kauli taikina
jauhotetulla alustalla levyksi kääntäen muutaman kerran kaulimisen aikana ja
ota siitä muotilla haluamasi mallisia pikkuleipiä. Taikina on
piparkakkutaikinaa hajoavaisempaa ja keksien siirtäminen on vaikeaa jos taikina
on vähänkin kiinni alustassaan.
Jos leivot
epäsymmetrisen mallisia keksejä, muista paistaa puolet niistä
"väärin" päin peilikuviksi, jotta saat täytettyä piparit kauniisti.
Paista keksejä 200
asteisen uunin keskitasolla 4-5 minuuttia.
Anna keksien jäähtyä
ennen täyttämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti