tiistai 21. marraskuuta 2017

Hunajaiset sitruuna-inkiväärikeksit

Halusin leipoa lähestyville syntymäpäivilleni joitain aivan uudenlaisia keksejä, koska hyvin usein meillä on pikkuleipien kohdalla päädytty tarjoamaan wilhelmiinoja, enkä muutenkaan ole ollut mikään keksiresepti-intoilija. Nyt kuitenkin löysin inspiraation, kun aloin miettimään makuja, joista itse pidän. Ajatukseni alkoivat pyörittelemään iltateetäni, tai siis lainausmerkeissä: "teetä", sillä ei se oikeastaan teetä pidä sisällään vaan inkivääriä, sitruunaa ja hunajaa. Nyt nuo maut saavat paikkansa pikkuleivissä.



Hunajaiset inkivääri-sitruunatäytekeksit:
n.45 isoa tai 90 pientä

Hunaja-inkiväärikeksit:

10 g inkivääriä raastettuna
140 g hunajaa
100 g margariinia
1 muna
1 tl leivinjauhetta
3-3,5 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
Sitruunamarmeladia
tai
lemoncurdia


Mittaa kattilaan margariini, hunaja ja inkivääri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia.

Jäähdytä hunajaseos huoneenlämpöiseksi. Jäähtymistä voi nopeuttaa vatkaamalla ja/tai vesihauteella.

Sekoita jäähtyneeseen taikinaan sähkövatkaimella muna sekä muutamassa erässä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Valmis taikina on kiinteää joulupiparitaikinan oloista. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja.

Anna taikinan jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen leipomista tai pakasta se kelmuun käärittynä ja leivo mahdollisimman kylmänä.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi kääntäen muutaman kerran kaulimisen aikana ja ota siitä muotilla haluamasi mallisia pikkuleipiä. Taikina on piparkakkutaikinaa hajoavaisempaa ja keksien siirtäminen on vaikeaa jos taikina on vähänkin kiinni alustassaan.

Jos leivot epäsymmetrisen mallisia keksejä, muista paistaa puolet niistä "väärin" päin peilikuviksi, jotta saat täytettyä piparit kauniisti.

Paista keksejä 200 asteisen uunin keskitasolla 4-5 minuuttia.


Anna keksien jäähtyä ennen täyttämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti