Kaura on mun
lemppari vilja heti rukiin jälkeen, mutta siinä missä kaupan ruisleipä on
rehellistä, ei kauraleivässä välttämättä ole kauraa lopulta nimeksikään. Päätinkin siis
tehdä oikein kunnon kauraleipää runsaalla kauralla!
Kauravuokaleipä:
1 iso tai 2 pientä
5 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa
hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl isoja
kaurahiutaleita
n. 5 dl kauraleseitä
Lämmitä vesi
kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja.
Sekoita nesteeseen
vehnäjauhoja niin, että taikina on vellimäistä. Vatkaa sitä sitten voimakkaasti
muutama minuutti.
Lisää loput
vehnäjauhot sekä kaurahiutaleet ja kauraleseitä, kunnes taikina on sopivan
paksua. Jos teet vuokaleipiä ei taikinasta tarvitse tehdä yhtään sen paksumpaa
kuin mitä pystyy sekoittamaan kauhalla.
Jätä taikina noin
tunniksi lämpimään paikkaan kohoamaan.
Kaada taikina
voideltuun vuokaan ja paista leipää 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti