perjantai 21. huhtikuuta 2017

Rouhea kauraleipä

Kaura on mun lemppari vilja heti rukiin jälkeen, mutta siinä missä kaupan ruisleipä on rehellistä, ei kauraleivässä välttämättä ole kauraa lopulta nimeksikään. Päätinkin siis tehdä oikein kunnon kauraleipää runsaalla kauralla!



Kauravuokaleipä:
1 iso tai 2 pientä

5 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl isoja kaurahiutaleita
n. 5 dl kauraleseitä


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja.

Sekoita nesteeseen vehnäjauhoja niin, että taikina on vellimäistä. Vatkaa sitä sitten voimakkaasti muutama minuutti.

Lisää loput vehnäjauhot sekä kaurahiutaleet ja kauraleseitä, kunnes taikina on sopivan paksua. Jos teet vuokaleipiä ei taikinasta tarvitse tehdä yhtään sen paksumpaa kuin mitä pystyy sekoittamaan kauhalla.

Jätä taikina noin tunniksi lämpimään paikkaan kohoamaan.


Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista leipää 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti