Olen monin tavoin
hirmu säästeliäs tyyppi. Tämä pätee myös pakastimen sisältöön ja hilloihin.
Säilöminen oli viimekesän ja syksyn päämissio ja jos marjoja nyt olenkin
käyttänyt aika ahkeraan niin hillopurkit vain seisovat kellarissa näteissä
jonoissa. Huhtikuu kuitenkin tupsahti päälle ja auringonpaiste on saanut aikaan
jonkinasteisen paniikin: jos kesällä kauhistelin miten en pystynyt millään
hyödyntämään tai säilömään koko satoa puutarhasta ja metsästä niin nyt alkoi
hirvittämään miten purnukoita on nurkat täynnä, vaikka pian koittaa uusi
satokausi. Ryhdyin tuumasta toimeen ja piilotin kirsikkahilloa (omista
kirsikoista!) piirakkaan. Tähän voi käyttää mitä tahansa hilloa. Omatekoiset
saattavat kestää huonosti uunia, mutta ainakin jos ne piilottaa kunnolla
taikinan tms. sisään niin ongelmaa ei pitäisi tulla. Näissä hilloruuduissa on
rahkapäällinen, joka tekee leivonnaisista hämmentävän meheviä.
Hillo-rahkaruudut
n.18 kpl
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl
leivinjauhetta
100 g margariinia
1 dl maitoa
1 muna
Päällinen:
n. 1,5 dl hilloa
250 g maustamatonta
rahkaa
1 muna
n. 0,5-1 dl sokeria
mantelilastuja
Sekoita kulhossa
kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon margariini. Lisää joukkoon muna ja
maito ja sekoita tasaiseksi.
Voitele tai vuoraa
leivinpaperilla n. 15x30 cm vuoka ja kaada taikina siihen. Levitä päälle sopiva
kerros hilloa.
Sekoita keskenään
rahka ja muna ja mausta sokerilla (tarkista maku!). Kaada seos vuokaan pohjan
ja hillon päälle. Ripottele päälle vielä halutessasi mantelilastuja.
Paista piirakkaa 200
asteessa keskitasolla 30-40 minuuttia. Pinta ei paljoa rusketu, tarkista
kypsyys puutikulla.
Anna jäähtyä ja
leikkaa annospaloiksi.
Nam! Ihanan mehevän näköistä.
VastaaPoista