perjantai 7. huhtikuuta 2017

Hillo-rahkaruudut

Olen monin tavoin hirmu säästeliäs tyyppi. Tämä pätee myös pakastimen sisältöön ja hilloihin. Säilöminen oli viimekesän ja syksyn päämissio ja jos marjoja nyt olenkin käyttänyt aika ahkeraan niin hillopurkit vain seisovat kellarissa näteissä jonoissa. Huhtikuu kuitenkin tupsahti päälle ja auringonpaiste on saanut aikaan jonkinasteisen paniikin: jos kesällä kauhistelin miten en pystynyt millään hyödyntämään tai säilömään koko satoa puutarhasta ja metsästä niin nyt alkoi hirvittämään miten purnukoita on nurkat täynnä, vaikka pian koittaa uusi satokausi. Ryhdyin tuumasta toimeen ja piilotin kirsikkahilloa (omista kirsikoista!) piirakkaan. Tähän voi käyttää mitä tahansa hilloa. Omatekoiset saattavat kestää huonosti uunia, mutta ainakin jos ne piilottaa kunnolla taikinan tms. sisään niin ongelmaa ei pitäisi tulla. Näissä hilloruuduissa on rahkapäällinen, joka tekee leivonnaisista hämmentävän meheviä.




Hillo-rahkaruudut
n.18 kpl

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1 dl maitoa
1 muna

Päällinen:
n. 1,5 dl hilloa
250 g maustamatonta rahkaa
1 muna
n. 0,5-1 dl sokeria
mantelilastuja


Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon margariini. Lisää joukkoon muna ja maito ja sekoita tasaiseksi.

Voitele tai vuoraa leivinpaperilla n. 15x30 cm vuoka ja kaada taikina siihen. Levitä päälle sopiva kerros hilloa.

Sekoita keskenään rahka ja muna ja mausta sokerilla (tarkista maku!). Kaada seos vuokaan pohjan ja hillon päälle. Ripottele päälle vielä halutessasi mantelilastuja.

Paista piirakkaa 200 asteessa keskitasolla 30-40 minuuttia. Pinta ei paljoa rusketu, tarkista kypsyys puutikulla.


Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.


1 kommentti: