perjantai 24. maaliskuuta 2017

Persikkainen kanasalaatti leipäjuustolla

Tiedetään, talvi ei ole persikka-aikaa, hyvä että ylipäätään löysin niitä kaupasta. Jotenkin se persikka on kuitenkin mielessäni niin leimautunut broileriin, että päättäessäni tehdä kanasalaattia, halusin siihen persikkaa. Eipä salaattiin paljon tarvitse reseptiä, kunhan nyt sekoittelet vihreitä ja punaisia asioita lautasella ja ymppäät sekaan kanat, mutta tässä nyt yksi esimerkki ihan kelpo miksauksesta, joka on salaatti-luokituksestaan huolimatta oikein ruokaisa. Se osa, mitä tästä postauksesta ei kannata ihan sivuuttaa ovat nuo krutongit! Makea limppu paahtuu öljyssä suolaripauksen kera ihanaksi!




Persikkainen kanasalaatti leipäjuustolla
4 annosta

n. 600 g hunajamarinoituja broilerinfileepihvejä
4 munaa
1 kerä jäävuorisalaattia
400 g kirsikkatomaatteja
2 avokadoa
2 persikkaa
n. 200 g leipäjuustoa

Krutongit:
4 viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahdenlimppu)
2 dl auringonkukan siemeniä
Suolaa
Öljyä


Keitä munat kypsiksi, n. 10 minuuttia, ja siirrä ne sitten kylmään veteen odottamaan.

Valmista krutongit kuumentamalla öljy pannussa. Sekoittele joukkoon jo ripaus suolaa ja lisää sitten kuutioitu limppu sekä siemenet. Anna paahtua n. 20 minuuttia keskiteholla välillä sekoitellen.

Revi salaatti lautasille ja lisää kirsikkatomaatit halkaistuina. Viipaloi persikka sekä avokado ja kuutioi juusto. Lisää ne annoksiin.

Paista broileri kypsäksi. Kuori munat ja halkaise ne lautasille.


Tarjoile salaatti broileri lämpimänä krutonkien kera. Kastikkeen voit halutessasi sekoittaa vaikkapa dippimausteesta ja kermaviilistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti