torstai 2. maaliskuuta 2017

Italianpata

Tämä on jo klassikko, tai ainakin oikea luottoruoka, etenkin einesruokien joukosta. Silti sapuskaa, jota olen sitten syönytkin lähinnä siitä pussista valmistettuna. Itse tekeminen on kuitenkin helppo nakki ja on se vähän eri juttu, kun käyttää aitoja tuoreita raaka-aineita! Piti silti kotitekoiseenkin käyttää nimenomaan rakettispagettia, eikä mitä tahansa makaroneja… Mutta hei, valmistusaika ei pitene paljoakaan, jauheliha paistuu pikapikaa ja pastaa pitää keittää kymmenen minuuttia!
 
 
Italianpata
6 annosta
 
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
Loraus öljyä
600 g naudanjauhelihaa
1 tl suolaa
2 tl oreganoa
1/4 tl cayennepippuria
1 tl paprikamaustetta
1 porkkana
1 paprika
200 g miniluumutomaatteja
100 g herneitä
n. 8 dl vettä
1 prk tomaattipyreettä
2 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
300 g rakettispagettia
 
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pilko tomaatit neljään osaan, kuutioi paprika ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää jauheliha ja paahda kypsäksi. Mausta suolalla, oreganolla, cayennepippurilla ja paprikamausteella.
 
Lisää pannulle herneet ja porkkanaraaste sekä ainakin 5 dl vettä. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita samalla joukkoon tomaattipyre, soijakastike ja sokeri. Kun vesi kiehuu, lisää spagetit, paprikat ja tomaatit. Anna kiehua välillä sekoittaen. Lisää pannulle vettä sitä mukaa, kun seos kuivuu, kunnes pasta on kypsää. Keitä vielä sen aikaa, että ylimääräinen neste haihtuu.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti