Tämä on jo
klassikko, tai ainakin oikea luottoruoka, etenkin
einesruokien joukosta. Silti sapuskaa, jota olen sitten syönytkin lähinnä siitä
pussista valmistettuna. Itse tekeminen on kuitenkin helppo nakki ja on se vähän
eri juttu, kun käyttää aitoja tuoreita raaka-aineita! Piti silti
kotitekoiseenkin käyttää nimenomaan rakettispagettia, eikä mitä tahansa
makaroneja… Mutta hei, valmistusaika ei pitene paljoakaan, jauheliha paistuu
pikapikaa ja pastaa pitää keittää kymmenen minuuttia!
Italianpata
6 annosta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
Loraus öljyä
600 g
naudanjauhelihaa
1 tl suolaa
2 tl oreganoa
1/4 tl
cayennepippuria
1 tl
paprikamaustetta
1 porkkana
1 paprika
200 g
miniluumutomaatteja
100 g herneitä
n. 8 dl vettä
1 prk
tomaattipyreettä
2 rkl
soijakastiketta
1 tl sokeria
300 g
rakettispagettia
Hienonna sipuli ja
valkosipuli. Pilko tomaatit neljään osaan, kuutioi paprika ja raasta porkkana
karkeaksi raasteeksi.
Kuumenna pannulla
tilkka öljyä ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää jauheliha ja paahda
kypsäksi. Mausta suolalla, oreganolla, cayennepippurilla ja paprikamausteella.
Lisää pannulle
herneet ja porkkanaraaste sekä ainakin 5 dl vettä. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Sekoita samalla joukkoon tomaattipyre, soijakastike ja sokeri. Kun vesi kiehuu,
lisää spagetit, paprikat ja tomaatit. Anna kiehua välillä sekoittaen. Lisää
pannulle vettä sitä mukaa, kun seos kuivuu, kunnes pasta on kypsää. Keitä vielä
sen aikaa, että ylimääräinen neste haihtuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti