maanantai 6. maaliskuuta 2017

Toffeesydänmuffinit


Aloitin kotileipurinurani muffinien parissa, aluksi siten, etten jaksanut vaahdottaa munia ja sokeria, koska olen aina pitänyt reseptien sähkövatkain-vaiheita tylsinä. Lopputulos oli tietenkin asianmukaisen lättänä. Mutta paitsi ensimmäinen himona kotona leivottu, myös ensimmäinen, jonka reseptiä lähdin muokkailemaan. Jogurttia, sitruunaa, eri makuisia täytteitä… Paras niistä varhaisimmista sotkuista oli ehkä se yksinkertaisin: tavistaikina + toffeetäytteiset suklaakarkit, pure love.
 
Toffeesydän-suklaamuffinit
10kpl
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
75 g margariinia
1 muna
1 dl maitoa
10 kpl toffeetäytteisiä suklaakarkkeja (esim. 1pkt cloettan toffee center-karkkeja)
Kuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita
n. 80 g maitosuklaata
1/2 dl tomusokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
 
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja nypi joukkoon huoneen lämpöinen margariini tai voi niin, että taikinasta tulee tasainen murumainen seos (melko kuiva).
 
Lisää joukkoon maito ja muna ja sekoita tasaiseksi.
 
Annostele taikinaa muffinivuokiin melkein paistorajaan asti. Paina sitten jokaisen keskelle yksi toffeesuklaa, ei pohjaan asti. Peitä karkit sitten vielä taikinalla.
 
Jos käytät suuria vuokia (Amerikan muffinivuoat tms.), taikinaa riittää ehkä vain yhdeksään muffiniin (eli muffinipellilliseen).
 
Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla  225 asteessa n. 10 minuuttia.
 
Jos käytät muffinipeltiä, nosta leivokset pois kuopistaan jäähtymään, niin ne eivät jatka kypsymistä ja kuivu.
 
Valmista sitten kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella tasaiseksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja kaada tuorejuustoseokseen. Vatkaa tasaiseksi.
 
Siivilöi joukkoon tomusokeri sekä kaakaojauhe ja vatkaa vielä hetkinen.
 
Siirrä kuorrute pursotinpussissa joksikin aikaa jääkaappiin ja pursota sitten jäähtyneiden muffinien päälle.
 
Kuorrutetta riittää kuvanmukaisiin pursotuksiin (tähtitylla 1,2 cm). Jos haluat pursotuksista runsaammat tai käytät isompaa tyllaa, tee kuorrute puolitoistakertaisena.
 
 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti