Aloitin kotileipurinurani muffinien parissa, aluksi
siten, etten jaksanut vaahdottaa munia ja sokeria, koska olen aina pitänyt
reseptien sähkövatkain-vaiheita tylsinä. Lopputulos oli tietenkin asianmukaisen
lättänä. Mutta paitsi ensimmäinen himona kotona leivottu, myös ensimmäinen,
jonka reseptiä lähdin muokkailemaan. Jogurttia, sitruunaa, eri makuisia
täytteitä… Paras niistä varhaisimmista sotkuista oli ehkä se yksinkertaisin:
tavistaikina + toffeetäytteiset suklaakarkit, pure love.
Toffeesydän-suklaamuffinit
10kpl
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
75 g margariinia
1 muna
1 dl maitoa
10 kpl
toffeetäytteisiä suklaakarkkeja (esim. 1pkt cloettan toffee center-karkkeja)
Kuorrute:
100 g maustamatonta
tuorejuustoa
50 g voita
n. 80 g
maitosuklaata
1/2 dl tomusokeria
1/2 dl
kaakaojauhetta
Sekoita kuivat
aineet keskenään kulhossa ja nypi joukkoon huoneen lämpöinen margariini tai voi
niin, että taikinasta tulee tasainen murumainen seos (melko kuiva).
Lisää joukkoon maito
ja muna ja sekoita tasaiseksi.
Annostele taikinaa
muffinivuokiin melkein paistorajaan asti. Paina sitten jokaisen keskelle yksi
toffeesuklaa, ei pohjaan asti. Peitä karkit sitten vielä taikinalla.
Jos käytät suuria
vuokia (Amerikan muffinivuoat tms.), taikinaa riittää ehkä vain yhdeksään
muffiniin (eli muffinipellilliseen).
Paista kuppikakkuja
uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10
minuuttia.
Jos käytät
muffinipeltiä, nosta leivokset pois kuopistaan jäähtymään, niin ne eivät jatka
kypsymistä ja kuivu.
Valmista sitten
kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella
tasaiseksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja kaada tuorejuustoseokseen.
Vatkaa tasaiseksi.
Siivilöi joukkoon
tomusokeri sekä kaakaojauhe ja vatkaa vielä hetkinen.
Siirrä kuorrute
pursotinpussissa joksikin aikaa jääkaappiin ja pursota sitten jäähtyneiden
muffinien päälle.
Kuorrutetta riittää
kuvanmukaisiin pursotuksiin (tähtitylla 1,2 cm). Jos haluat pursotuksista
runsaammat tai käytät isompaa tyllaa, tee kuorrute puolitoistakertaisena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti