perjantai 11. marraskuuta 2016

Kauralastut


Kaurakeksit syntyvät helposti muutamasta raaka-aineesta. Nämä leviävät uunissa ja paistuvat ohuiksi, rapeiksi lastuiksi. Rusinoista tai kuivatuista karpaloista saa halutessaan mukavia sattumia.




Kauralastut:
n. 40kpl

250g voita tai margariinia
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
4dl isoja kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
(2dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita)
1dl kermaa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne (ja mahdolliset rusinat tms.) voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi kerma.


Annostele taikina kahden teelusikan avulla keoiksi uunipellille melko etäälle toisistaan (n. 9/pelti) ja paista keksejä 200 asteessa n.10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti