sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Sitruunaboston

Vehnäleivästä on moneksi! Tuunaa pullasta sitruunainen kakku eli boston lemon curdilla. Pullataikina syntyy aina samalla vakkariohjeella, lemon curdin valmistin k-ruoka -reseptillä.



Sitruunaboston:


Lemon curd:
3 munaa
1,5dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1dl sitruunanmehua
50g voita

Tee ensin sitruunatahna: Riko munat, mittaa sokeri, raasta sitruunankuori ja purista mehu metalliseen pyöreäpohjaiseen kulhoon. Keitä kattilan pohjalla vettä ja nosta kulho kattilan päälle niin, ettei pohja koske veteen. Kuumenna sitruunaseosta kokoajan sekoittaen n. 5 minuuttia, kunnes se sakenee. Nosta kulho pois kattilan päältä. Lisää paloiteltu voi ja sekoita, kunnes se on sulanut.

Valmista pullataikina ohjeen mukaan ja kauli se levyksi. Levitä kunnolla jäähtynyttä lemon curdia taikinalevylle (maun mukaan), rullaa taikina ja leikkaa se paloiksi korvapuustien tavoin.

Voitele kaksi leipävuokaa ja asettele pullat niiden pohjalle pystyyn n.2-3 senttimetrin päähän toisistaan (mieluummin kuitenkin liian lähekkäin kuin etäälle). Jos kierteitä jää yli, paista ne erikseen pullavuoissa.

Anna bostoneiden (ja pullien kohota n.20 minuuttia liinalla peitettyinä ja paista niitä sitten 200 asteessa 15-20 minuuttia, yksittäisiä pullia n.12.


Koristele jäähtyneet bostonit sokerikuorrutteella tai nauti heti lämpimänä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti