sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Pikkusuolaiset lohipiiraset


Kylmäsavulohi-tuorejuustomousse saaristolaisleivällä on ainakin oma ikisuosikkini, mutta kokeile koota pikkusuolaiset lohiherkut vaihteeksi ruistaikinakuppeihin. Piirakassa lohimousse on ehkä aavistuksen kahvipöytäkelpoisempi ja kipossa kuitenkin siistiä sormisyötävää.



Lohipiiraset:
n.24kpl.

Ruiskupit:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
175 g margariinia
n. 0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
200 g kylmäsavulohi-tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl maitoa
n.150 g kylmäsavulohta
Mustapippuria
Nippu tilliä

Lisäksi:
n.150 g kylmäsavulohta
Tilliä

Valmista ensin ruiskupit. Ne voi leipoa valmiiksi jo hyvissä ajoin, useita päiviä etukäteen.

Sekoita jauhot sekä suola kulhossa. Nypi joukkoon margariini ja lisää sitten kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikinasta saa muotoiltua pallon.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä muotilla tai lasia apuna käyttäen halkaisijaltaan 8-10 senttisiä ympyröitä. Painele taikinaläpyskät kevyesti öljytyn muffinipellin koloihin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.


Valmista täyte notkistamalla  tuorejuusto. Lisää sitruunanmehu sekä maito, niin että seos pehmenee. Paloittele 150 g kylmäsavulohta melko pieneksi ja lisää tuorejuuston joukkoon. Silppua joukkoon pienehkö nippu tilliä ja mausta mustapippurilla.

Täytä kipot muutama tunti ennen tarjoilua. Asettele päälle vielä suikale kylmäsavulohta ja koristele tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti