Kylmäsavulohi-tuorejuustomousse saaristolaisleivällä on ainakin oma ikisuosikkini, mutta kokeile koota pikkusuolaiset lohiherkut vaihteeksi ruistaikinakuppeihin. Piirakassa lohimousse on ehkä aavistuksen kahvipöytäkelpoisempi ja kipossa kuitenkin siistiä sormisyötävää.
Lohipiiraset:
n.24kpl.
Ruiskupit:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
175 g margariinia
n. 0,5 dl kylmää
vettä
Täyte:
200 g
kylmäsavulohi-tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl maitoa
n.150 g
kylmäsavulohta
Mustapippuria
Nippu tilliä
Lisäksi:
n.150 g
kylmäsavulohta
Tilliä
Valmista ensin
ruiskupit. Ne voi leipoa valmiiksi jo hyvissä ajoin, useita päiviä etukäteen.
Sekoita jauhot sekä
suola kulhossa. Nypi joukkoon margariini ja lisää sitten kylmää vettä
ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikinasta saa muotoiltua pallon.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä muotilla tai lasia apuna käyttäen halkaisijaltaan 8-10
senttisiä ympyröitä. Painele taikinaläpyskät kevyesti öljytyn muffinipellin
koloihin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Valmista täyte
notkistamalla tuorejuusto. Lisää
sitruunanmehu sekä maito, niin että seos pehmenee. Paloittele 150 g
kylmäsavulohta melko pieneksi ja lisää tuorejuuston joukkoon. Silppua joukkoon
pienehkö nippu tilliä ja mausta mustapippurilla.
Täytä kipot muutama
tunti ennen tarjoilua. Asettele päälle vielä suikale kylmäsavulohta ja
koristele tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti