sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Kuningatar-kermakakku

Sain taas väkerrellä synttärikakun! Kakku sai perinteisen kuningatar-makuparin mustikoista ja vadelmista, ilman suurempaa keplottelua tai testailua. Tajusin vasta nyt, että taas tein marjakakkua, että mitään muita reseptejä blogissa ei olekaan kakuille jaettu kuin marjojen makuisia. Olen kuitenkin hyvässä vauhdissa pakastimen tyhjentämisen kanssa, niin voi sitten hyvillä mielin taas ensi kesänä kantaa ämpäreittäin marjoja puskista ja metsistä kotiin…



Kuningatar-kermakakku
18 cm vuokaan

Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kermaa
2 liivatelehteä
200 g maustettua rahkaa kuningatar
2 dl vadelmia
2 dl mustikoita
n.0,75 dl sokeria

Lisäksi:
n. 0,75 dl maitoa
n. 1 dl kuningatarhilloa

Koristelu:
3 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
Mustikoita
Vadelmia
Hyytelösokeria

Valmista ensin kakkupohja: vuoraa 18 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla sekä voitele ja korppujauhota reunat.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muutamassa erässä taikinaan varovasti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkupohjaa 175 asteessa 30-35 minuuttia. Kakkupohjan voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi, se säilyy hyvänä muutamia päiviä pakastamatta.

Aloita kakun kokoaminen leikkaamalla pohja kolmeen osaan ja laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sulata sitten marjat, jos käytät pakasteita ja laita ne siivilään valumaan. Jos käytät tuoreita marjoja, survo niitä ensin karkeasti ja valuta sitten. Ota tilkka mehua talteen.

Vaahdota kerma. Soseuta sitten valutetut marjat sauvasekoittimella ja sekoita soseen joukkoon kuningatarrahka ja sokeri. Kääntele marjaseos kermavaahdon joukkoon.

Lämmitä n. 2 rkl marjamehua ja liuota joukkoon liivatelehdet. Valuta liivateseos ohuena nauhana marjatäytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.

Kokoa kakku irtopohjavuoan sisälle (ja korota reunoja tarvittaessa leivinpaperilla) tai reunavuokaan. Aloita kostuttamalla alin kerros maidolla ja levittämällä pohjalle kerros kuningatarhilloa. Kaada hillokerroksen päälle sitten puolet marjatäytteestä. Nosta seuraava kerros päälle ja täytä ensimmäisen tavoin. Kostuta myös päällimmäinen kakkupohjalevy!

Asettele kakun päälle kevyt tasainen paino ja nosta jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.


Koristele kakku vadelmilla ja mustikoilla. Tee päälle hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan kiille. Vaahdota kerma ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Laita kerma pursotinpussiin. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja pursota reunat. Kerma riittää kuvanmukaisiin pursotuksiin (tähtitylla 1,2 cm).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti