Pasteijat sopivat
kahvipöydän suolaisiksi tai runsaammaksi iltapalaksi. Helpommalla pääsee
muotoilemalla pienten annospalojen sijaan pari pasteijapitkoa (tai miksi
piirakoiksi noita nyt sanoisi, peltipasteija kuulosti hyvältä...) ja astetta kevyempi voitaikinasta tulee rahkan
avulla.
Pinaatti-fetapasteijat
2 isoa
Rahkavoitaikina:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1,5 dl riisiä
keittämättömänä
1/2
kasvisliemikuutio
200 g
salaattijuustoa
150 g pinaattia
pakkasesta
180 g
yrttituorejuustoa
2 tl yrttimaustetta
Suolaa
Pippuria myllystä
Valmista ensin voi
taikina. Sen voi tehdä jo hyvissä ajoin odottamaan ja myös pakastaa.
Sekoita tasaiseksi
maitorahka ja huoneen lämpöinen voi. Lisää taikinaan jauhot, joihin on
sekoitettu leivinjauhe. Kääri taikina levyn muotoon kelmuun ja nosta
jääkaappiin (tai pakasta), kylmänä ja litteänä sitä on helppo alkaa leipoa.
Keitä riisit
pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keitinveteen kasvisliemikuutio.
Sulata pinaatti ja
valuta siivilässä.
Sekoita kulhossa
riisit, pinaatti, kuutioitu salaattijuusto, tuorejuusto ja mausteet. Tarkista
maku.
Kauli levännyt
voitaikina jauhotetulla alustalla levyksi. Lehtevyyttä taikinaan saat, kun
taittelet ohueksi kaulitun taikinan muutamaan osaan, kaulit uudelleen ja
toistat tämän muutaman kerran. Kauli levystä viimeiseksi n. 20-30cm leveä
suikale ja leikkaa siitä uunipellin levyiset palat. Levitä täytettä suikaleen
keskelle, ei ihan päihin asti ja käännä reunat päälle. Jos reunat menevät yli 2
cm päällekkäin, leikkaa taikinan reunoista ylimääräiset pois.
Paina päät litteiksi
ja käännä pötköt niin, että sauma on alaspäin ja nosta ne pellille. Leikkaa
litistetyistä päädyistä ylimääräinen taikina pois.
Voitele pasteijat
munalla ja leikkaa niihin veitsellä viiltoja. Paista pasteijoita 200 asteessa
30-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti