maanantai 23. tammikuuta 2017

Pinaatti-fetapeltipasteijat

Pasteijat sopivat kahvipöydän suolaisiksi tai runsaammaksi iltapalaksi. Helpommalla pääsee muotoilemalla pienten annospalojen sijaan pari pasteijapitkoa (tai miksi piirakoiksi noita nyt sanoisi, peltipasteija kuulosti hyvältä...) ja astetta kevyempi voitaikinasta tulee rahkan avulla.



Pinaatti-fetapasteijat
2 isoa

Rahkavoitaikina:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5 dl riisiä keittämättömänä
1/2 kasvisliemikuutio
200 g salaattijuustoa
150 g pinaattia pakkasesta
180 g yrttituorejuustoa
2 tl yrttimaustetta
Suolaa
Pippuria myllystä


Valmista ensin voi taikina. Sen voi tehdä jo hyvissä ajoin odottamaan ja myös pakastaa.

Sekoita tasaiseksi maitorahka ja huoneen lämpöinen voi. Lisää taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kääri taikina levyn muotoon kelmuun ja nosta jääkaappiin (tai pakasta), kylmänä ja litteänä sitä on helppo alkaa leipoa.

Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keitinveteen kasvisliemikuutio.

Sulata pinaatti ja valuta siivilässä.

Sekoita kulhossa riisit, pinaatti, kuutioitu salaattijuusto, tuorejuusto ja mausteet. Tarkista maku.

Kauli levännyt voitaikina jauhotetulla alustalla levyksi. Lehtevyyttä taikinaan saat, kun taittelet ohueksi kaulitun taikinan muutamaan osaan, kaulit uudelleen ja toistat tämän muutaman kerran. Kauli levystä viimeiseksi n. 20-30cm leveä suikale ja leikkaa siitä uunipellin levyiset palat. Levitä täytettä suikaleen keskelle, ei ihan päihin asti ja käännä reunat päälle. Jos reunat menevät yli 2 cm päällekkäin, leikkaa taikinan reunoista ylimääräiset pois.

Paina päät litteiksi ja käännä pötköt niin, että sauma on alaspäin ja nosta ne pellille. Leikkaa litistetyistä päädyistä ylimääräinen taikina pois.


Voitele pasteijat munalla ja leikkaa niihin veitsellä viiltoja. Paista pasteijoita 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti