Uusi vuosi saa
ihmiset perinteisesti terveys- ja urheilubuumin valtaan. Vaikka itse suosin
kestävyyslajeja voimatreenin sijaan, on punttisalilla tammikuussa tavallista
enemmän porukkaa kiskomassa rautaa ja lihasten kasvu vaatii proteiinia. Se mitä
mieltä olen proteiinilisien tarpeellisuudesta tavis-treenaajille, voidaan
jättää sikseen, mutta jos tuntuu, että treeni saa aikaan proteiinivajeen tällä
reseptillä saat ujutettua sitä vähän lisää ruokavalioosi. Perunan sijaan
rieskoissa voi käyttää oivasti myös kikherneitä, joiden koostumus on samalla
tavoin jauhoinen ja proteiinipitoisuus on 26%, 16 prosenttia enemmän kuin
perunalla. Tämä taikina sitä paitsi valmistuu tuossa tuokiossa, eikä käsiäkään
tarvitse liata.
Kikherne-jogurttirieskat:
n.8 kpl
120g kikherneitä
3 dl maustamatonta
jogurttia
1,5 dl
täysjyvävehnäjauhoja
0,75 tl ruokasoodaa
0,75 tl suolaa
1 rkl öljyä
Mittaa kikherneet ja
jogurtti tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi tai soseuta herneet jogurtin
joukkoon sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon täysjyvävehnäjauhot, sooda, suola
ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Annostele taikina
lusikalla pellille, n. 4 kasaa/pelti, ja levitä taikina ohueksi pyöreäksi
rieskaksi.
Paista rieskoja 225
asteessa 10 minuuttia ja nauti vaikkapa tuorejuuston tai avokadon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti