tiistai 23. elokuuta 2016

Kantarellikastike


Kantarellikastike

1l kantarelleja
1 sipuli
1rk voita
1rkl margariinia
2rkl vehnäjauhoja
1dl vettä
2,5dl kermaa (esim. flora kevyt ja paksu 4%)
½-1 tl suolaa
mustapippuria
loraus valkoviinietikkaa
päälle persiljaa sekä parmesaaniraastetta tai -lastuja

Puhdista ja paloittele kantarellit sekä hienonna sipuli.

Sulata voi ja margariini kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää kantarellit ja paista n. 5-10 minuuttia, kunnes nesteestä suurin osa on haihtunut.

Sekoita vehnäjauhot desilitraan vettä ja lisää kattilaan. Sekoita joukkoon myös kerma.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia ja mausta mustapippurilla, suolalla ja valkoviinietikalla.


Tarjoile esimerkiksi pastan kanssa. Raasta päälle parmesaania ja koristele halutessasi persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti