tiistai 2. elokuuta 2016

Mustikkakukko

Rättänä eli mustikkakukko eli omena-kaurapaistoksen tapainen rukiinen mustikkavuoka. Tässä jälkkärissä parasta on se, että samalla kun useimpii piirakoihin kuluu mustikoita vain muutama desi, mustikkakukkoon saa upotettua vaikka litran. Parhaiten rättänä maistuu vaniljajäätelön kera.



Mustikkakukko

Pohja:

120 g margariinia
½ dl sokeria
2 dl ruisjauhoja
½ dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

7 dl mustkoita
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Yhdistä pohjan kuivat aineet kulhossa ja nypi joukkoon margariini. Painele n. ¾ seoksesta uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Mittaa toiseen kulhoon mustikat (joita todella voi makumieltymysten ja mustikoiden saatavuuden mukaan laittaa 5-10 dl) ja sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada mustikat vuokaan ja sirottele kulhon pohjalle jäänyt sokeri niiden päälle.

Painele tai ripottele loppu taikina mustikoiden päälle. Paista mustikkakukkoa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Anna paistoksen vetäytyä jonkin aikaa ennen tarjoamista.

Itse valmistin mustikkakukon mökillä, jonne aineet oli helppo kuljettaa jo kotona minigrip –pusseihin mitattuna: yhten pohjat aineet, toiseen mustikoiden kamut sokeri ja perunajauhot, mustikat itse löytyivätkin sitten mökkimetsästä.


Huom! Ohjeessani oli alun perin ohrajauhoja ruisjauhojen lisäksi, mutta niiden puutteessa sovelsin reseptiä edellä mainitun mukaiseksi. Voit kuitenkin käyttää grahamjauhojen sijasta 1dl ohrajauhoja ja vain 1 ½ dl ruisjauhoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti