Blogi on kärsinyt
kuukauden hetkellisestä kuolemanhiljaisuudesta. Ei yhtään reseptiä toukokuussa!
Mutta minulla on ollut syyni: koulun loputtua koitti kauan kaavailtu
interrail-reissu. Pari sitä edeltävää viikkoa kului tenttien lukuun, hostellien
varauksiin ja muiden matkavalmistelujen toimitukseen. Innostusta ei revennyt
enää taikinataikurille, etenkin, kun
blogin päivittäminen vaati kilometrin mittaisen hapanjuuri-selostuksen
viilaamista. Nyt olen koonnut reissuväsynyttä itseäni muutaman päivän ja äsken
leivoin raparperipiirakan. Se resepti saa odottaa hetken, samoin kuin
hapanjuuri-asia, mutta katkaisen hiljaisuuden nyt palaamalla reseptittömän
toukokuun eräisiin pikkuleipiin, joita leivoin äitienpäiväksi.
Trooppiset hedelmäkeksit:
n.24 kpl
150 g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
(1 rkl maitoa)
1 tl jauhettua
inkivääriä
Ripaus suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
Vatkaa
huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita
kuivat kuivat aineet, mausteet mukaan lukien, keskenään ja lisää muutamassa
osassa sokerivaahtoon. Kananmunan koosta riippuen, jos taikina käy kovin
paksuksi, notkista sitä lisäämällä ruokalusikallinen maitoa.
Pieni kuivattuja
hedelmiä veitsellä, mikäli valmiit kuutiot ovat kookkaita. Ainakin
banaanilastut täytyy paloitella. Lisää hedelmärouhe taikinan joukkoon.
Annostele taikinaa
kahdella teelusikalla palloiksi pellille, 9-12 keksiä peltiä kohden, jotta ne
eivät leviäisi uunissa kiinni toisiinsa. Paista keksit 225 asteisen uunin
keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunne ne ovat levinneet ja saaneet väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti