tiistai 11. kesäkuuta 2019

Trooppiset hedelmäkeksit


Blogi on kärsinyt kuukauden hetkellisestä kuolemanhiljaisuudesta. Ei yhtään reseptiä toukokuussa! Mutta minulla on ollut syyni: koulun loputtua koitti kauan kaavailtu interrail-reissu. Pari sitä edeltävää viikkoa kului tenttien lukuun, hostellien varauksiin ja muiden matkavalmistelujen toimitukseen. Innostusta ei revennyt enää taikinataikurille, etenkin,  kun blogin päivittäminen vaati kilometrin mittaisen hapanjuuri-selostuksen viilaamista. Nyt olen koonnut reissuväsynyttä itseäni muutaman päivän ja äsken leivoin raparperipiirakan. Se resepti saa odottaa hetken, samoin kuin hapanjuuri-asia, mutta katkaisen hiljaisuuden nyt palaamalla reseptittömän toukokuun eräisiin pikkuleipiin, joita leivoin äitienpäiväksi.



Trooppiset hedelmäkeksit:
n.24 kpl

150 g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
(1 rkl maitoa)
1 tl jauhettua inkivääriä
Ripaus suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
n. 200 g tropical mix -kuivattuja hedelmiä

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat kuivat aineet, mausteet mukaan lukien, keskenään ja lisää muutamassa osassa sokerivaahtoon. Kananmunan koosta riippuen, jos taikina käy kovin paksuksi, notkista sitä lisäämällä ruokalusikallinen maitoa.

Pieni kuivattuja hedelmiä veitsellä, mikäli valmiit kuutiot ovat kookkaita. Ainakin banaanilastut täytyy paloitella. Lisää hedelmärouhe taikinan joukkoon. 

Annostele taikinaa kahdella teelusikalla palloiksi pellille, 9-12 keksiä peltiä kohden, jotta ne eivät leviäisi uunissa kiinni toisiinsa. Paista keksit 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunne ne ovat levinneet ja saaneet väriä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti