Raparperisato on
ollut edellisten vuosien tapaan pettämättömän runsas. Kiisselisammiollisten
ohessa on syntynyt muutamia leivonnaisiakin. Jotakuinkin vuotuisaksi herkuksi
vakiintunut kardemummalla maustettu raparperikakku, jonka resepti löytyy
täältä, toimi pohjana tämän raparperi-valkosuklaakakku -inspiraationi
realisoitumiselle. Valkosuklaa tuo mehevään kakkuun erilaista karamellista
makeutta ja - oikeasti! - kardemumma on vain täydellinen kaveri raparperille.
Raparperi-valkosuklaakakku:
150 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
4 dl raparperia
100 g valkosuklaata
Kuori ja kuutioi
raparperit.
Vatkaa
huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon
munat. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää taikinaan maito vuorotellen
jauhoseoksen kanssa parissa erässä niin, että viimeisenä tulee jauhoja. Mausta
taikina kardemummalla.
Rouhi valkosuklaa ja
lisää se sekä raparperit taikinaan.
Pingota leivinpaperi
halkaisijaltaan 18 senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat.
Kaada taikina
vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Jos kakku
alkaa tummua pinnalta ennen kuin se on kypsä, peitä se kevyesti foliolla.
Koristele jäähtynyt
kakku valkosuklaalla ja tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Ehkä joku päivä koittaa silitettyjen pöytäliinojen aikakausi... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti