maanantai 24. kesäkuuta 2019

Raparperi-Valkosuklaakakku


Raparperisato on ollut edellisten vuosien tapaan pettämättömän runsas. Kiisselisammiollisten ohessa on syntynyt muutamia leivonnaisiakin. Jotakuinkin vuotuisaksi herkuksi vakiintunut kardemummalla maustettu raparperikakku, jonka resepti löytyy täältä, toimi pohjana tämän raparperi-valkosuklaakakku -inspiraationi realisoitumiselle. Valkosuklaa tuo mehevään kakkuun erilaista karamellista makeutta ja - oikeasti! - kardemumma on vain täydellinen kaveri raparperille.




Raparperi-valkosuklaakakku:

150 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

4 dl raparperia
100 g valkosuklaata


Kuori ja kuutioi raparperit.

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää taikinaan maito vuorotellen jauhoseoksen kanssa parissa erässä niin, että viimeisenä tulee jauhoja. Mausta taikina kardemummalla.

Rouhi valkosuklaa ja lisää se sekä raparperit taikinaan.

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 18 senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Jos kakku alkaa tummua pinnalta ennen kuin se on kypsä, peitä se kevyesti foliolla.

Koristele jäähtynyt kakku valkosuklaalla ja tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.


Ehkä joku päivä koittaa silitettyjen pöytäliinojen aikakausi...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti