Tässä se tulee,
nimittäin konstailematon, joskaan ei ehkä sananmukaisesti perinteinen
porkkanakakun resepti. Blogissa olen aiemmin julkaissut reseptit
suklaa-porkkanakakkuun sekä Runebergin porkkanakakkuun (lopputulos
keksinnölleni käyttää piparkakkumuruja porkkanakakussa), mutta totta puhuakseni
se vieraille tarjottu porkkanakakku on aina valmistunut ihan eri reseptillä.
Koska ei tunnu reilulta jakaa reseptejä, joiden alkuperä on joku muu kuin
loppupeleissä yksinomaan meikäläisen pääkoppa, ei se tavallinen porkkanakakku
ole blogiin vielä päätynyt.
Niin, että tuleeko
se resepti vai puhutaanko siitä vaan? Malttakaa, malttakaa.
En edelleenkään aio
rustata suoraa kopiota siitä äitini mielestä parhaasta mahdollisesta
porkkanakakun reseptistä, vaan jaan teille version, johon itse uskallan
tulevaisuudessa luottaa varauksetta. Olen nimittäin toivottoman laiska
muna-sokerivaahdottaja ja siksipä se luottoporkkanakakkuresepti kääntyi lopulta
käsissäni jotakuinkin päälaelleen ja sai piimääkin osakseen. Lopputulos oli
tarkkaavaisen raadin mukaan pehmeä ja kostea ja porkkanainen ja voisin-syödä-koko-kakun-heti.
Porkkanakakku:
(kaksinkertaisella
ohjeella saa pellillisen)
150 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl piimää
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
n. 5 dl hienoa
porkkanaraastetta
Kuorrute:
1 rs (200g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Kuori ja raasta
porkkanat raastimen hienommalla terällä.
Mittaa kulhoon
margariini sekä sokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat.
Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden muutamassa erässä taikinan joukkoon.
Sekoita taikinaan välillä piimä.
Lisää viimeisenä
porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi
halkaisijaltaan 24 senttisen kakkuvuoan pohjalle ja voitele reunat.
Kaada taikina
vuokaan ja paista sitä 200 asteisen uunin alatasolla n.30 minuuttia. Tarkista
kypsyys puutikulla.
Valmista kuorrute
notkistamalla tuorejuusto kulhossa. Siivilöi ja sekoita joukkoon tomusokeri.
Jos tahdot
runsaamman kuorrutuksen, ei ole liioittelua tehdä kuorrutetta tuplasti ;)
Kuorruta kakku
huoneenlämpöisenä ja tarjoile.
Porkkanakakku on
parasta säilyttää jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti