torstai 29. marraskuuta 2018

Viikuna-sinihomejuustokolmiot


Kahvittelimme viikonloppuna sukulaisten kesken pikkujoulun hengessä ja oih mitä kaikkea ihanaa jouluista sain leipoa! Aika siis tykittää joulun makuja! Mainio herkku aloittaa niin reseptitykitys kuin pikkujoulutkin, ovat nämä helpot viikuna-sinihomejuustokolmiot. jotka sopivat tarjoiltavaksi alkupalana glögin kanssa. Suolaisenmakea klassikkomakupari sopii tarjoiltavaksi alkupaloina glögin kanssa tai suupaloina juustotarjottimella, mutta yhtälailla näille kolmiolle on paikkansa kahvipöydässäkin. Ja mainitsinko jo, että valmistaminen on ehkä helpointa ikinä? Herkut ovat uunissa vartissa!



Viikuna-sinihomejuustokolmiot:
20 kpl

5 voitaikinalevyä
n.100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g sinihomejuustoa
n. 5 viikunaa
sokeria


Levitä voitaikinalevyt pellille sulamaan. Pese sillä aikaa viikunat ja leikkaa ne ohuehkoiksi siivuiksi.

Puolita voitaikina levyt neliöiksi ja neliöt edelleen kolmioksi. Levitä taikinalevylle kerros tuorejuustoa, melkein reunoihin asti. Levitä päälle sinihomejuustoa, maun mukaan.

Asettele juustojen päälle lopuksi viikunat. Yhdelle tortulle mahtuu hyvin kolme lohkoa niiden koosta riippuen. Lisää viikunoiden päälle ripaus sokeria korostamaan niiden makua.

Paista kolmioita 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, niin että voitaikina on kohonnut reunoiltaan ja saanut kulmista väriä.

Tarjoile tortut hieman jäähtyneinä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti