tiistai 4. syyskuuta 2018

Munakasletut kesäkurpitsatäytteellä


Asun nyt kolmatta viikkoa opiskelijaloukossa (ihan viihtyisässä sellaisessa oikeastaan) Tampereella, mikä on pääsyy viimeaikaiseen blogihiljaisuuteen. Reseptisuoni ei suinkaan ole lakannut kukkimasta sen vuoksi, ettäkö olisin laiska kokkaamaan, vaan siksi, että ne ruokasatsit, joita täällä olen värkkäillyt, tuntuvat kestävän puoli ikuisuutta. Miten monta kertaa yksi ihminen syö yhdestä tonnikalamakaronilaatikosta? Aika monta. En siis nimeksikään ole päässyt toteuttamaan intoani budjettikokkaukseen, mutta sanottakoon, että se ottaa blogissa pääroolin tästä eteenpäin. Mitään ylimääräistä nimittäin tuskin tulee keittiössä puuhasteltua, sillä paitsi että minä maksan, niin minä myös syön. Hävikkiä en halua tuottaa. Fiilikseni opiskelijabudjetilla elämisestä ovat kuitenkin hyvät. Säästeliäisyys saa minut jopa tuntemaan kummallista tyytyväisyyttä. Otan penninvenytyksen positiivisena haasteena, sillä uskon, että hyvän arjen saa rakennettua halvalla. Osoittautuu uskomukseni sitten vääräksi tai ei, niin tänään söin joka tapauksessa mainioita munakaslettuja (siis ruokaisia lättysiä munakkaan ja ohukaisten välimaastosta) kesäkurpitsa-tomaattitäytteellä. Annokselleni, joka oli jokseenkin reseptin yhtä annosta reilumpi, olin nälkäinen, hintaa tuli karkeasti laskettuna euron verran, eli varsin vähän.



Munakasletut kesäkurpitsatäytteellä:
4 annosta

Munakasletut:
5 dl maitoa
5 munaa
1,25 dl vehnäjauhoja
0,75 tl suolaa
Mustapippuria myllystä

Margariinia paistamiseen

Täyte:
Loraus öljyä
1 sipuli
n. 500 g kesäkurpitsaa
5 tomaattia
n. 2,5 dl emmental-juustoraastetta
n. 0,5 dl maustamatonta jogurttia
Ripaus suolaa
Mustapipuria myllystä


Sekoita lettutaikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.

Kuutioi kesäkurpitsa sekä tomaatit. Hienonna sipuli.

Aloita lettujen paistaminen ja kuumenna samalla toisessa paistinpannussa tai kattilassa loraus öljyä. Lisää pannulle sipulit sekä kesäkurpitsat ja suola ja kuullota niitä muutama minuutti. Lisää sitten myös tomaatit. Paista vihannesseosta pannulla 10-15 minuuttia, niin että neste on haihtunut, tomaatit ovat kutakuinkin hajonneet ja kesäkurpitsat pehmenneet. Siirrä pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon juustoraaste sekä jogurtti.

Levitä täytettä lettujen toiselle reunalle ja kääri ne rullalle.

Tarjoile sellaisenaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti