Asun nyt kolmatta
viikkoa opiskelijaloukossa (ihan viihtyisässä sellaisessa oikeastaan)
Tampereella, mikä on pääsyy viimeaikaiseen blogihiljaisuuteen. Reseptisuoni ei
suinkaan ole lakannut kukkimasta sen vuoksi, ettäkö olisin laiska kokkaamaan,
vaan siksi, että ne ruokasatsit, joita täällä olen värkkäillyt, tuntuvat
kestävän puoli ikuisuutta. Miten monta kertaa yksi ihminen syö yhdestä
tonnikalamakaronilaatikosta? Aika monta. En siis nimeksikään ole päässyt
toteuttamaan intoani budjettikokkaukseen, mutta sanottakoon, että se ottaa
blogissa pääroolin tästä eteenpäin. Mitään ylimääräistä nimittäin tuskin tulee
keittiössä puuhasteltua, sillä paitsi että minä maksan, niin minä myös syön.
Hävikkiä en halua tuottaa. Fiilikseni opiskelijabudjetilla elämisestä ovat
kuitenkin hyvät. Säästeliäisyys saa minut jopa tuntemaan kummallista
tyytyväisyyttä. Otan penninvenytyksen positiivisena haasteena, sillä uskon,
että hyvän arjen saa rakennettua halvalla. Osoittautuu uskomukseni sitten
vääräksi tai ei, niin tänään söin joka tapauksessa mainioita munakaslettuja
(siis ruokaisia lättysiä munakkaan ja ohukaisten välimaastosta)
kesäkurpitsa-tomaattitäytteellä. Annokselleni, joka oli jokseenkin reseptin
yhtä annosta reilumpi, olin nälkäinen, hintaa tuli karkeasti laskettuna euron
verran, eli varsin vähän.
Munakasletut kesäkurpitsatäytteellä:
4 annosta
Munakasletut:
5 dl maitoa
5 munaa
1,25 dl vehnäjauhoja
0,75 tl suolaa
Mustapippuria
myllystä
Margariinia
paistamiseen
Täyte:
Loraus öljyä
1 sipuli
n. 500 g
kesäkurpitsaa
5 tomaattia
n. 2,5 dl
emmental-juustoraastetta
n. 0,5 dl
maustamatonta jogurttia
Ripaus suolaa
Mustapipuria
myllystä
Sekoita
lettutaikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.
Kuutioi kesäkurpitsa
sekä tomaatit. Hienonna sipuli.
Aloita lettujen
paistaminen ja kuumenna samalla toisessa paistinpannussa tai kattilassa loraus
öljyä. Lisää pannulle sipulit sekä kesäkurpitsat ja suola ja kuullota niitä
muutama minuutti. Lisää sitten myös tomaatit. Paista vihannesseosta pannulla
10-15 minuuttia, niin että neste on haihtunut, tomaatit ovat kutakuinkin
hajonneet ja kesäkurpitsat pehmenneet. Siirrä pannu pois levyltä ja sekoita
joukkoon juustoraaste sekä jogurtti.
Levitä täytettä
lettujen toiselle reunalle ja kääri ne rullalle.
Tarjoile
sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti