tiistai 18. syyskuuta 2018

Kesäkurpitsasosekeitto


Olen viihdyttänyt itseäni viimepäivinä ahmimalla ruudusta Masterchef Australian jaksoja ja lievästi sanottuna vähän vispiläkättä vipattaa. Tyydytin kokkaushimoani kasvissosekeitolla ja normaalisti niin helposti valmistuva keitto tuottikin tällä kertaa kunnolla aherrusta. Note to self: sosekeitto ei onnistu kovin hyvin pelkällä perunasurvimella. Ei-niin-tärkkelyspitoiset vihannekset tosiaan eivät muutu survomalla silkkiseksi muhennokseksi kuten peruna ja sosekeittoihin tarvitaan syystäkin sauvasekoitinta. Miten tästä selvittiin? - Siivilällä. Raivokkaan siivilöinnin jälkeen jäljelle jääneet rämmäleet sai aavistuksen paremmin muhennettua ja uskaltauduin sekoittamaan ne jopa takaisin siivilän läpi survottuun soseeseen. Loppu hyvin keitto hyvin. Hyvää oli.



Kesäkurpitsasosekeitto:
3 annosta

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
Suolaa
(1 dl ruokakermaa)

Paahdetut kikherneet:
1 prk kikherneitä
Reilu hyppysellinen suolaa
0,5-1 tl juustokuminaa


Kuori ja paloittele perunat. Paloittele myös kesäkurpitsa sekä sipulit.

Siirrä vihannekset kattilaan ja lisää vettä niin, että vihannekset eivät aivan peity.

Lisää kasvisliemikuutio ja keitä vihanneksia 10-15 minuuttia, niin että ne ovat pehmeitä.

Valuta ja huuhtele vihannesten kypsyessä kikherneet. Mausta ne suolalla sekä juustokuminalla. Levitä kikherneet uunipellille ja paista niitä 200 asteessa ylätasolla n. 10 minuuttia, niin, että ne saavat kullanruskean värin.

Kaada vihannesten keitinliemi kulhoon. Soseuta vihannekset sauvasekoittimella ja lisää keitinvettä, kunnes keitto on mieluisan paksuista. Lisää tarvittaessa suolaa.

Siirrä keitto vielä takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon halutessasi kerma.

Tarjoile paahdettujen kikherneiden ja raejuuston kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti