Olen viihdyttänyt itseäni viimepäivinä ahmimalla ruudusta Masterchef Australian jaksoja ja lievästi sanottuna vähän vispiläkättä vipattaa. Tyydytin kokkaushimoani kasvissosekeitolla ja normaalisti niin helposti valmistuva keitto tuottikin tällä kertaa kunnolla aherrusta. Note to self: sosekeitto ei onnistu kovin hyvin pelkällä perunasurvimella. Ei-niin-tärkkelyspitoiset vihannekset tosiaan eivät muutu survomalla silkkiseksi muhennokseksi kuten peruna ja sosekeittoihin tarvitaan syystäkin sauvasekoitinta. Miten tästä selvittiin? - Siivilällä. Raivokkaan siivilöinnin jälkeen jäljelle jääneet rämmäleet sai aavistuksen paremmin muhennettua ja uskaltauduin sekoittamaan ne jopa takaisin siivilän läpi survottuun soseeseen. Loppu hyvin keitto hyvin. Hyvää oli.
Kesäkurpitsasosekeitto:
3 annosta
500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
Suolaa
(1 dl ruokakermaa)
Paahdetut kikherneet:
1 prk kikherneitä
Reilu hyppysellinen
suolaa
0,5-1 tl
juustokuminaa
Kuori ja paloittele
perunat. Paloittele myös kesäkurpitsa sekä sipulit.
Siirrä vihannekset
kattilaan ja lisää vettä niin, että vihannekset eivät aivan peity.
Lisää
kasvisliemikuutio ja keitä vihanneksia 10-15 minuuttia, niin että ne ovat
pehmeitä.
Valuta ja huuhtele
vihannesten kypsyessä kikherneet. Mausta ne suolalla sekä juustokuminalla.
Levitä kikherneet uunipellille ja paista niitä 200 asteessa ylätasolla n. 10
minuuttia, niin, että ne saavat kullanruskean värin.
Kaada vihannesten
keitinliemi kulhoon. Soseuta vihannekset sauvasekoittimella ja lisää
keitinvettä, kunnes keitto on mieluisan paksuista. Lisää tarvittaessa suolaa.
Siirrä keitto vielä
takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon halutessasi kerma.
Tarjoile
paahdettujen kikherneiden ja raejuuston kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti