torstai 7. kesäkuuta 2018

Raparperiherkkuja joka lähtöön!


Raparperisesonki käy kuumimmillaan, mutta en ole ehtinyt väkertää tuosta vallan mainiosta varsikasvista (?) vielä muuta kuin vispipuuroa. Raparperireseptejä on kuitenkin ehtinyt karttua jo siinä määrin, että joka lähtöön löytyy jotain. Luulisin, että mitään muuta pääraaka-ainetta ei löydy näin monesta eri reseptistä… Kaikki ovat kokeilemisen arvoisia ja muistutuksena myös, että mansikoiden, mustikoiden sunmuiden marjojen ohella raparperiakin voi pakastaa ja hyödyntää leivonnassa läpi vuoden.



Juhlapöydän kruunuksi:






Yksinkertainen kakku, joka syntyy vain muutamasta komponentista, kostutusta taikka yönyli maustamista ei tarvita. Koristeluunkaan ei kulu aikaa! Maku on vallan mainio maken marengin ja vaniljan sekä kirpakan raparperin keskenäinen balanssi. Eri tekstuureja löytyy pehmeästä britapohjasta, rapeasta marengista ja kuohkeasta vaniljavaahdosta.



Kuivakakun sijaiseksi:




Mantelinen ja uskomattoman mehevä kakkupohja saa säväyksen, niin maullisen kuin ulkonäöllisenkin, punosmaisesti ladotuista raparpereista.




Helppo klassikko:




Raparperisattumat ja ripaus kardemummaa kakussa, jonka päälle lorautetaan reilusti paksua vaniljakastiketta, eivät voi mennä vikaan. Meillä tämä on kuulunut alkukesään aina!



Isolle porukalle:





Piimätaikina on mun yksi lemppareista! Se säilyy pitkään mehevänä ja piirakkaa valmistuu helposti suurellekin joukolle. Raparperit vain ripotellaan päälle. Yksinkertaista ja aivan mahtavan hyvää!



Sisäänrakennettu vaniljakastike:




Simppeli, pyöreä murotaikinapiirakka nousee uudelle tasolle, kun täytteeksi lisää kerroksen vaniljakastiketta. Hyvä piirakka vaikka eväsretkelle sillä vaniljakastikkeella ei tarvitse ryhtyä sottaamaan.




Kesäaterian päätteeksi:





Mansikka-Raparperipannacotat

Kesäisempää ei jälkkäristä saa! Sitä paitsi tämä astetta hienostuneempikin jälkiruoka rakentuu simppelisti vain tuoreista mansikoista ja raparperihillokkeesta tavanomaisten pannacottien ympärille.




Arkijälkkäriksi:




Kaikki tuntevat kauraisen kuoren ja mehevän sisuksen, raparperiversio on kesäkuun juttu. Pallo jäätelöä kylkeen takaa täydellisen herkkuhetken ja yhdestä vuoallisesta riittää monelle - tai sitten ei!




Välipalaherkuksi:




Yhdistelmänä kenties yllättävä, mutta maullisesti hyvin paljon sitä perinteistä punaherukkavispipuuroa muistuttava raparperiherkku, jota voi raparperisesonkina pitää jääkaapissa vakiovarusteena. Tämä on paikallaan niin aamu- kuin välipalallakin sekä jälkiruokana. Itse lorautan kylkeen mieluiten soijajogurttia. Toimii!




Jokapaikanhöylä:




Raparperi-vaniljapitko

Pulla on aina paikallaan! Nyt siitä kannattaa leipoa raparperinen versio vaniljakreemin kera ja helposti täytepulla syntyy pitkon muotoon.


Hyvää raparperisesonkia kaikille ;)

2 kommenttia:

  1. Oi hitsi, mitä raparperiherkkuja.:p Itse pääsin viime viikonloppuna ekoja kertoja leipomaan siitä, raparperi on ihanan makuista. Sopii hyvin makeisiin leivonnaisiin! :)

    VastaaPoista
  2. Vau mikä määrä upeita raparperireseptejä, varmasti ihania! ♥

    VastaaPoista