lauantai 8. heinäkuuta 2017

Raparperivispipuuro

Törmäsin raparperivispipuuroon viimevuona Helsingin Sanomien ruoka-sivustolla ja kappas: Raparperista syntyy mainio vispipuuro siinä missä punaherukoistakin. Maku ei edes poikkea paljoa. Koska meillä lisäksi kasvaa raparperia reilusti yli tarpeiden, ovat tällaiset runsaammalla kädellä raparperia vaativat reseptit suosikkejani. Suosikki on myös vispipuuro, joten tämä resepti on ihan tuplalemppari. HS:stä lukemani resepti oli varmasti vähän toisenlainen, mutta ainakin seuraavan laisilla ainesuhteilla syntyy mainiota vaahtopuuroa. Ja kyllä, puuro on tasan tarkkaan yhtä aneemisen väristä kuin seuraavassa kuvassa, mutta ei anneta sen häiritä.



Raparperivispipuuro:

6-7 dl raparperia paloina
1 l vettä
1,5-2 dl sokeria
2 dl mannasuurimoita

Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa ne kattilaan veden ja sokerin kanssa ja kuumenna kiehuvaksi.

Keitä raparpereja, kunnes ne hajoavat ja lisää sitten mannasuurimot kokoajan (mieluiten vispilällä) sekoittaen. Keitä kymmenisen minuuttia, niin että mannasuurimot kypsyvät (katso pakkaus).

Jäähdytä puuro huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sitä sitten sähkövatkaimella n. 10 minuuttia, kunnes puuro on vaaleaa ja vaahtomaista.


Parhaiten vispipuuro maistuu mielestäni jääkaappikylmänä maidon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti