Törmäsin
raparperivispipuuroon viimevuona Helsingin Sanomien ruoka-sivustolla ja kappas:
Raparperista syntyy mainio vispipuuro siinä missä punaherukoistakin. Maku ei
edes poikkea paljoa. Koska meillä lisäksi kasvaa raparperia reilusti yli tarpeiden, ovat
tällaiset runsaammalla kädellä raparperia vaativat reseptit suosikkejani.
Suosikki on myös vispipuuro, joten tämä resepti on ihan tuplalemppari. HS:stä
lukemani resepti oli varmasti vähän toisenlainen, mutta ainakin seuraavan
laisilla ainesuhteilla syntyy mainiota vaahtopuuroa. Ja kyllä, puuro on tasan tarkkaan yhtä aneemisen väristä kuin seuraavassa kuvassa, mutta ei anneta sen häiritä.
Raparperivispipuuro:
6-7 dl raparperia
paloina
1 l vettä
1,5-2 dl sokeria
2 dl mannasuurimoita
Kuori ja paloittele
raparperit. Mittaa ne kattilaan veden ja sokerin kanssa ja kuumenna kiehuvaksi.
Keitä raparpereja,
kunnes ne hajoavat ja lisää sitten mannasuurimot kokoajan (mieluiten
vispilällä) sekoittaen. Keitä kymmenisen minuuttia, niin että mannasuurimot
kypsyvät (katso pakkaus).
Jäähdytä puuro
huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sitä sitten sähkövatkaimella n. 10 minuuttia,
kunnes puuro on vaaleaa ja vaahtomaista.
Parhaiten vispipuuro
maistuu mielestäni jääkaappikylmänä maidon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti