Alkuun pääsy on aina hankalaa, niin
bloggauksessakin: Miten ja mistä aloittaa? Päätin jättää turhat sepustelut
sikseen ja suunnata suoraan asiasta kukkaruukkuun kakkuun, joka alkuun pääsystä
poiketen ei ole yhtään hankala. Tämä mansikkakakku valmistuu käden käänteessä,
joskin hyytymistä pitää vähän odotella, maistuu raikkaalle mansikalle ja on
koostumukseltaan ihanan keveä.
Mansikkamoussekakku
Pohja:
200g Digestive-keksejä
80g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
250g maitorahkaa
250g mansikoita
n. 4rkl sokeria
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 18cm)
pohjalle. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan
pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
Survo tuoreet mansikat (tai sulata pakasteet) ja laita
siivilään valumaan. Ota mehu talteen. (Jos käytät ulkomaisia pakastemansikoita,
pitää ne kuumentaa ensin kattilassa.)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka.
Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja sekoita
kerma-rahkaseokseen. Mausta sokerilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa
sokeria.
Kuumenna 2rkl mansikoista valunutta mehua, purista
liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne mansikkamehuun. Lisää ohuena
nauhana kokoajan sekoittaen kerma-rahkaseokseen.
Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääaapissa muutama
tunti, mielellään yön yli.
Koristele mansikoilla ja valkosuklaalla.
Vinkki: Tee ohje kaksinkertaisena 22-24 cm vuokiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti