Perunarieskat on mun
ihan ykköslemppareita! Ensisijassa makunsa ansiosta, mutta toisekseen ne ovat
myös hyvä keino päästä eroon perunamuusien jämistä. Mun kohdalla tähän vaan
sisältyy se ongelma, että syön ihan mielellään muusin muusinakin, joten rieskoja
tulee harvemmin leivottua. Blogissa ohjetta näihin rieskakunkkuihin ei
kuitenkaan vielä ole, joten tässä tulee. Ja saman tien kaksin kappalein, koska
toisin kuin monet reseptit antavat ymmärtää, voi rieskoja tehdä yhtä hyvin
ylimääräisistä keitetyistä perunoista siinä missä muusistakin. Itse pidän
koostumukseltaan vähän lättymäisistä rieskoista, mutta jos haluat niistä
"kuivempia" jauhoja voi lisäitä tujauksen enemmän kuin mitä ohjeissa.
Perunarieskat muusista:
(1 dl muusia= n.4
rieskaa)
Perunamuusia
0,5 dl maitoa
0,5 dl vehnäjauhoja
Yhtä
muusidesilitraa kohden
Ripaus suolaa
Mittaa perunamuusi.
Sekoita muusin joukkoon jokaista desilitraa kohden 0,5 dl maitoa ja 0,5 dl
vehnäjauhoja. Mausta ripauksella suolaa.
Anna taikinan
turvota puolisen tuntia.
Annostele taikina
nokareiksi leivinpaperille ja levitä lusikalla pyöreiksi n.0,5-1 cm paksuisiksi
kiekoiksi.
Paista rieskoja 225
asteisessa uunissa 13-15 minuuttia, niin että ne saavat kauniin ruskean värin.
Perunarieskat kokonaisista
perunoista:
n. 15 kpl
5 perunaa
1,5 dl maitoa
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
Kuori ja murskaa
perunat huolellisesti. Sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot ja suola.
Anna taikinan
turvota hetki.
Annostele taikina
pelille ja muotoile siitä pyöreitä kiekkoja. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla ennen uuniin laittoa.
Paista rieskoja 225
asteisessa uunissa 13-15 minuuttia, niin että ne saavat kauniin ruskean värin.
Perunarieskat tosiaankin on ihan parhaita ♥
VastaaPoistavoiko ruisjauhon korvata manteijauhoilla,ruista en voi kaäyttää
VastaaPoistaHei! Pahoittelut ensinnäkin erittäin myöhäisestä vastauksesta, mutta luulisin mantelijauhojen käyvän tässä tapauksessa yhtä hyvin kuin kaikki muutkin korvikevaihtoehdot, etenkin jos vehnäjauhoja kuitenkin voi käyttää :))
Poista