Niin kuin viime
pääsiäisen appelsiinikakku, myös tänä vuonna pääsiäisleivonnaiseni idea kumpuaa
maustetusta rahkasta. Bongasin kaupan kylmähyllystä pari viikkoa sitten
persikka-passionrahkan ja päätin heti, että tuossa on pääsiäisen maut. Rahka
onkin hyvä raaka-aine inspiroitua pääsiäisherkuista, sillä se kuuluu
perinteisesti pääsiäisleivontaan. Palloilin juustokakun ja piirakan välillä
vielä eilen, mutta sitten keksin kuvioida piirakan persikkasoseella. Tämä
piirakka onkin kaunis ilman erityisiä koristuksia, vaikka itse jouduin
peittelemään persikkaruusukkeella patalapun koloa piirakan reunasta, hups. Maku
on persikkainen ja ihanan pehmeä,
keväinen ja pirteä.
Persikka-passion-rahkapiirakka
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 tl
leivinjauhetta
75 g margariinia
0,5 dl kylmää vettä
Rahkatäyte:
400 g (2 prk)
maustettua persikka-passion-rahkaa
2 munaa
2 rkl sokeria
0,5 tl kanelia
Persikkatäyte:
3 säilykepersikan
puolikasta
2 rkl sokeria
1 muna
Valmista ensin
pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi joukkoon margariini ja
lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja nosta se
jääkaappiin.
Sekoita kulhossa
rahkan joukkoon, munat, sokeri sekä kaneli.
Kuivaa
säilykepersikat ja soseuta ne sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää
muna sekä sokeri.
Voitele tai öljyä
kevyesti halkaisijaltaan n.27 senttinen piirakkavuoka. Painele taikina sen
pohjalle ja reunoille.
Kaada rahkatäyte
vuokaan. Lisää persikkatäytettä pilkuiksi rahkatäytteen sekaan ja tee niistä
kuvioita levittämällä pilkkuja pikkulusikalla.
Paista piirakkaa 200
asteisessa uunissa n.35 minuuttia.
Anna piirakan
vetäytä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Viimeistele
halutessasi persikan siivuilla.
Hyvää pääsiäistä!
Ihan paras idea laittaa kanelia tuon rahkatäytteen sekaan! Varmasti ihan huippuhyvää ♥
VastaaPoista