Päätin jo
viikonloppuna, että keskiviikko on leivontapäivä, onhan huomenna 8.3
naistenpäivä. Se, mitä leipoisin valkeni minulle kuitenkin vasta kun söin
aamupalalla appelsiinin. Päässäni muisto irtokarkkihyllyn appelsiinisuklaista,
niistä appelsiinilohkon mallisista, yhdistyi kakussa kaapissa lymyilevään
suklaalevyyn ja suussa maistuvaan appelsiiniin. Ja kun tekee keikauskakun, on
se koristeluvapaa ja valmis heti keikattuaan vuoasta lautaselle. Hyvää
naistenpäivää.
Appelsiini-suklaakakku:
200 g margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
Lisäksi appelsiinitaikinaan:
yhden appelsiinin
raastettu kuori
Puolikkaan
appelsiinin mehu
0,5 dl sokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi suklaataikinaan:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
100 g
leivontasuklaata (50%)
Koristeappelsiinit:
1 appelsiini
1 dl vettä
2 rkl sokeria
Aloita appelsiinien
karamellisoinnista (koristeet). Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä
ja leikkaa se noin 0,5 cm levyisiksi siivuiksi. Mittaa laakeaan kattilaan vesi
ja 2rkl sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää appelsiinisiivut. Anna kiehua hiljalleen
kannen alla noin 15 minuuttia.
Vatkaa margariini ja
sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Jaa munasokeritaikina
puoliksi kahteen eri kulhoon.
Pese jäljellä oleva
appelsiini kevyesti harjaten. Raasta sen kuori appelsiinitaikinaan. Lisää myös
0,5 dl sokeria. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää appelsiinitaikinaan
sitten vuorotellen kuivia aineita sekä appelsiinimehua niin, että lisäät viimeisenä
kuiva-aineseosta.
Tee sitten
suklaataikina loppuun. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
munasokeriseokseen vuorotellen maitoa ja kuiva-aineseosta niin, että lisäät
viimeiseksi kuivia aineita. Sulata lopuksi suklaa varovasti mikrossa ja sekoita
suklaataikinan joukkoon.
Jos taikinat ovat
merkittävästi eripaksuisia, lisää löysempään vähän vehnäjauhoja.
Pingota 24cm
irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti. Kuivaa
kattilassa pehmenneet appelsiinisiivut kevyesti ja asettele ne vuoan pohjalle.
Kaada vuokaan sitten vuorotellen suklaa- ja appelsiinitaikinaa. Pyöräytä
lusikalla muutaman kerran ja levitä taikina tasaiseksi.
Paista kakkua 180
asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
Kumoa hetken
jäähtynyt kakku tarjoiluastialle.
Sattumaa, minäkin yhdistin juuri appelsiinia ja suklaata. :D Toimii hyvin yhdessä. Ihana idea koristeluun nuo appelsiinit. Hyvää Naistenpäivää! :)
VastaaPoistaKevään lähestyminen ja appelsiinisesonki varmaan tehnyt tehtävänsä ;)
PoistaKeikauskakut on kyllä tosi käteviä ja näyttäviä! Tosi kauniita nuo appelsiinit tuossa päällä ♥ Ja ne irtokarkkihyllyn appelsiinisuklaat on ihania! :D
VastaaPoistaTuli nyt mieleen, että siinähän olisi ihan kirsikka tämän kakun päälle, kun rouhisi niitä suklaita taikinan joukkoon 😏
Poista