Pannukakkurulla on
yksi niistä astetta spessummista ruuista, joita meitä syötiin mun ollessa
pieni. Se oli, ja on yhä, myös yksi suosikeista, mutta silti meillä syödään
sitä melko harvoin siitäkin huolimatta, ettei valmistus ole mikään erikoinen
temppu. Se ei kai vain ole lunastanut paikkaansa tavanomaisten arkiruokien
repertuaarissa ja muistelenkin syöneeni sitä viimeksi yli kaksi vuotta sitten
(pitääköhän paikkaansa…). Alun perin täytteeseen kuului pekonia ja jauhelihaa,
mutta nyt pakkasin rullan värikkäämmin jauhelihalla, porkkanalla ja kaalilla.
Paitsi päivälliseksi, on tässä varteenotettava idea myös vähän ruokaisammaksi
iltapalaksi suolaisen piirakan tilalle.
Pinaattipannukakkurulla:
6-8 annosta
Pannukakku:
8 dl maitoa
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
250 g
hienonnettuapinaattia
2 rkl sitruunanmehua
Mustapippuria
myllystä
Täyte:
1 iso porkkana
Nippu kevätsipulia
n. 150 g kaalia
Öljyä
400 g jauhelihaa
Paprikamaustetta
valkopippuria
150 g ranskankermaa
1,5 tl kotisinappia
2 rkl
soijakastiketta
Suolaa
Aloita pannukakusta
mittaamalla kulhoon maito. Sekoita joukkoon munat sekä jauhot. Osan
vehnäjauhoista voi korvata esimerkiksi ruisjauhoilla.
Lisää joukkoon
silputtu pinaatti (pakastepinaattia ei tarvitse valuttaa) sekä mausteet.
Anna taikinan
turvota n.20 minuuttia.
Kaada taikina sitten
leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille ja paista 225 asteisessa
uunissa n.30 minuuttia.
Kun pannukakku on
uunissa, aloita täytteen valmistus. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja
silppua kaali sekä sipulit varsineen.
Kuumenna pannulla
loraus öljyä. Kuullota vihanneksia pannulla muutaman minuutin ajan ja lisää
sitten jauheliha. Kun liha on kypsää, mausta seos paprikajauheella sekä
valkopippurilla. Sekoita jauhelihaseoksen joukkoon sitten ranskankerma sekä
sinappi ja soijakastike. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa (tai muita
mausteita).
Levitä täyte
pannukakun päälle. Jätä toiselle pitkälle sivulle muutaman sentin tyhjä
kaistale. Kääri pannukakku lopuksi rullalle niin, että täytteetön reuna jää
päällimmäiseen kerrokseen.
Pannukakku rulla käy
päivällisestä sellaisenaan ilman lisukkeita.
Oi ompa hauska idea, ihan uus juttu mulle! :D
VastaaPoistaVahvasti kyllä suosittelen kokeilemaan! Pannari ei ole vain mitään makeaa herkkuruokaa, vaan oikeasti ravitsevaa, kun ei hilloa lapioi desi tolkulla päälle ;D
Poista