Tässäpä kelpo
arkiruoka. Kypsennys vie tovin, mutta valmistus on vaivatonta. Samassa
paketissa syntyy kalat, kasvikset ja kastike.
Kouluruoka on kenties syypää siihen, että seiti saa minut aina vähän
skeptiseksi, mutta todellisuudessa se on arkikala paikallaan ja kaipaa vain
maustetta pintaan ja värikkäitä kavereita.
Seiti-kasvisgratiini:
4 annosta
600 g pakasteseitiä
n.600 g kasviksia,
esim.
250 g porkkanaa (2
isoa)
250 g palsternakkaa
(1 tosi iso)
100 g kukkakaalia
(n. 1/3 kokonaisesta)
2,5 dl kermaa
0,5 dl maitoa
1,5 tl suolaa
Mustapippuria
myllystä
2 tl timjamia (tai
tuoretta silputtuna)
n. 1 dl
emmental-juustoraastetta
Kuutioi vähän
sulanut seiti, tai käytä valmiita kuutioita.
Kuori ja paloittele
kasvikset, porkkana ja palsternakka melko pieneksi, jotta ne kypsyvät.
Siirrä kalat ja
vihannekset uunivuokaan. Lisää kerma ja maito sekä mausteet. Kääntele sekaisin
ja painele sitten mahdollisimman tiiviiksi.
Kypsennä paistosta
200 asteisessa uunissa ensin n.30 minuuttia. Sekoita kaloja ja vihanneksia
lusikalla ja painele ne taas mahdollisimman tiiviisti vuokaan. Ripottele päälle
juustoraaste (maun mukaan) ja jatka kypsentämistä vielä n.40 minuuttia, kunnes
kasvikset ovat kypsiä.
Kasvikset kypsyvät
kermaisen vuoan keskiosassa paljon reunaa hitaammin, siksi sekoittaminen kesken
paiston kannattaa.
Tarjoile
kalagratiini sellaisenaan, keitettyjen perunoiden tai muusin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti