Äskeisessä
reseptissä mainittu Aasia-keitto saa nyt oman postauksensa. Inspiraatio lähti siis paitsi viimeisimmästä
K-ruoka-lehdestä myös kaapin pohjalla majailevasta currytahnasta. Tyrmäsin sen alunperin heti ensimmäisen maistiaisen jälkeen, tulisten ruokien ystävä kun en millään tasolla
ole. Ideani tofusta ja currysta kookosliemikeitossa peittosi kuitenkin
currytahnakammon. Kookosmaito pehmentääkin hyvin curryn makua.
Pehmeä tofucurry-keitto
4 annosta
500 g maustamatonta
tofua
4 porkkanaa
1,5 isoa paprikaa
2 paksoita
1 sipuli
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
4 dl (1 tlk)
kookosmaitoa
n. 2 tl punaista
currytahnaa
3 rkl
soijakastiketta
Rypsiöljyä
Marinadi tofulle:
0,5 dl
soijakastiketta
1 rkl siirappia
Tuoretta inkivääriä
(n. kahden valkosipulinkynnen kokoinen pala)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
Laita tofu hyvissä
ajoin marinoitumaan. Sekoita marinadin ainekset keskenään astiassa, jossa on
pitävä kansi, hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Kuutioi tofu marinadin
joukkoon ja kääntele sekaisin. Anna tofun marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin
ajan astiaa välillä käännellen.
Paloittele porkkana
ja paprika. Leikkaa paksoista lehti osat pois ja paloittele varret. Kuori ja
pienennä myös sipuli.
Kuumenna kattilan
pohjalla tilkka öljyä. Lisää porkkanat, paprikat ja sipulit ja kuullota niitä
öljyssä muutama minuutti. Lisää 5 dl vettä sekä kasvisliemikuutio ja kuumenna
kiehuvaksi.
Lisää paksoi, kun
vihannekset ovat kiehuneet 5-10 minuuttia.
Kuumenna pannulla
loraus öljyä. Kaada tofut marinadeineen pannulle. Kun kaikki marinadin neste on
haihtunut, jatka paistamista vielä pari minuuttia.
Kun vihannekset ovat
kypsiä, lisää niiden joukkoon kattilaan kookosmaito, currytahna (maun mukaan)
sekä soijakastike. Lisää lopuksi tofut pannulta. Kuumenna kiehuvaksi.
Tarjoile naanleivän
tai muun vaalean leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti