Joku, joka ahmi
useamman runebergin tortun saa ehkä juuri nyt väristyksiä vadelmasta, mutta
asian laita on kuitenkin se, että taikinataikurin tämän vuoden
ystävänpäiväleivokset maistuivat nimenomaan vadelmalle. Mutta jos kaverina on
suklaata, niin eiköhän se vadelmakin kelpaa? Jostain syystä ystävänpäivä saa
minut aina miettimän leivoksia, niin sellaisiahan täältä pesee. Nämä kyseiset
suklaa-vadelmasydämet ovat, jos rehellisiä ollaan, ehkä onnistuneimmat tähän
mennessä tekemäni varsinaiset leivokset. Pohja on todella murea ja suklainen ja
täyte yksinkertaisuudessaan vadelmatahnan ansiosta makean kirpakka. Ja
ulkonäkö? - no kelpo sekin, vaikka itse sanonkin.
Suklaa-vadelmaleivokset:
6 (tai 4) kpl
Pohja:
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g margariinia
1 muna
0,5 dl maitoa
100 g
leivontasuklaata (50%)
Täyte:
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
n. 0,75 dl
vadelmatahnaa (rasberry curd)
Punaista
elintarvikeväriä
Lisäksi:
Maitoa
n. 0,5 dl
aprikoosimarmeladia
nonparelleja
Sekoita kuivat
aineet kulhossa keskenään. Nypi joukkoon margariini.
Lisää muna ja maito
ja sekoita tasaiseksi.
Sulata suklaa
varovasti mikrossa ja lisää se parissa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina
mahdollisimman tasaisesti 15x30 cm vuokaan ja paista 200 asteisen uunin
keskitasolla n.15.
Vatkaa kerma
vaahdoksi ja mausta se sokerilla.
Sekoita
vadelmatahnan joukkoon elintarvikeväri ja kääntele se sekaisin kerman kanssa.
Leikkaa jäähtynyt
suklaapohja 12 yhtä suureen osaan tai ota siitä piparkakkumuotilla kuvioita
(keskikokoisia sydämiä saa 8). Kostuta ne maidolla. Levitä päälle sitten
aprikoosimarmeladia. Jos haluat kuvan mukaisen koristelun, levitä marmeladia
myös kansipaloihin, ohuempi kerros kuin pohjiin.
Pursota
vadelmakermaa kuudelle pohjapalalle ja nosta niiden päälle kansipalat.
Ripottele leivosten
päälle nonparelleja (ne tarttuvat marmeladiin) tai koristele haluamallasi tavalla esim. punaisella
sokerikuorrutteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti