K-ruoka-lehden
aasia-teemasta inspiroituneena ymppäsin keittoon Aasian aineksia; currya,
kookosmaitoa ja paksoita. Ja koska keiton kaveriksi pitää olla leipää, näin
tilaisuuteni ylistetyn naanleivän kokeiluun tulleen. Selailin reseptejä lopulta
kuitenkaan yhtäkään suoranaisesti noudattaen, mutta se ei estänyt
ensikertalaisen onnistumista. Siitä, millä tasolla oikeaoppista leivästäni
tuli, en osaa sanoa, mutta hyvää se oli. Antaa sen puhua puolestaan, että olen
parhaillaan niin täynnä naanleipää, etten tiedä milloin jaksan syödä seuraavan
kerran. Siis VAROITUS! Tätä voi syödä vain liikaa.
Naanleipä:
8 kpl
2,5 dl maustamatonta
jogurttia
1 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 7,5 dl
vehnäjauhoja
0,75 dl rypsiöljyä
voita
Mittaa kulhoon
jogurtti ja vesi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
Lisää suola ja sokeri.
Lisää jauhoja vähän
kerrallaan alustaen taikinaa käsin. Lisää öljy, kun taikinassa on n.5 dl
jauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi ja lisää sitten loput jauhot, kuitenkin
niin, että taikina jää ehkä aavistuksen löysemmäksi kuin tavanomainen
sämpylätaikina.
Kuumenna uuni 275
asteeseen, pelti myös, ilman leivinpaperia.
Älä anna taikinan
nousta vaan leivo se heti litteiksi leiviksi jakamalla taikina jauhotetulla
alustalla kahdeksaan osaan, pyörittelemällä taikinapalat palloiksi ja
litistämällä ne n. 3 cm paksuisiksi levyiksi.
Paista leipiä 275
asteisessa uunissa n.6 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin tummanruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti