Mustikat ja omenat
ovat kaikille tuttu juttu murukuorrutteen alla, mutta myös punaherukat ovat
taivaallisia yksinkertaisesti ripauksella sokeria, murutaikinaa ja
vaniljajäätelöä.
Punaherukkapaistos:
6 annosta
1 l punaherukoita
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
Muruseos:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
120 g margariinia
Sekoita uunivuoassa
marjojen joukkoon perunajauhot. Levitä marjat tasaiseksi kerrokseksi ja
ripottele päälle sokeri.
Sekoita muruseoksen
kuivat aineet kulhossa keskenään. Nypi joukkoon margariini.
Ripottele muruseos
marjojen päälle ja tasoita kevyesti lusikalla tai sormilla.
Paista paistosta 200
asteisen uunin keskitasolla n. 45 minuuttia. Anna sen sitten vetäytyä n. 20
minuuttia ja tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Ihana idea käyttää punaherukoita, tulee tosi vähän käytettyä niitä leivonnassa! Näyttää tosi herkulliselta ♥
VastaaPoistaNiin tulee! Ja sen tosiaan huomaa näin keväällä, kun kaikki muut marjat pakkasesta vetelevät viimeisiään, mutta punaherukoita kyllä löytyisi... :'D
Poista