Vehnäleivästä on moneksi! Tuunaa pullasta sitruunainen kakku eli boston lemon curdilla. Pullataikina syntyy aina samalla vakkariohjeella, lemon
curdin valmistin k-ruoka -reseptillä.
Sitruunaboston:
1/2 pullataikinaa
Lemon curd:
3 munaa
1,5dl sokeria
1 sitruunan
raastettu kuori
1dl sitruunanmehua
50g voita
Tee ensin
sitruunatahna: Riko munat, mittaa sokeri, raasta sitruunankuori ja purista mehu
metalliseen pyöreäpohjaiseen kulhoon. Keitä kattilan pohjalla vettä ja nosta
kulho kattilan päälle niin, ettei pohja koske veteen. Kuumenna sitruunaseosta
kokoajan sekoittaen n. 5 minuuttia, kunnes se sakenee. Nosta kulho pois
kattilan päältä. Lisää paloiteltu voi ja sekoita, kunnes se on sulanut.
Valmista
pullataikina ohjeen mukaan ja kauli se levyksi. Levitä kunnolla jäähtynyttä
lemon curdia taikinalevylle (maun mukaan), rullaa taikina ja leikkaa se
paloiksi korvapuustien tavoin.
Voitele kaksi
leipävuokaa ja asettele pullat niiden pohjalle pystyyn n.2-3 senttimetrin
päähän toisistaan (mieluummin kuitenkin liian lähekkäin kuin etäälle). Jos kierteitä jää yli, paista ne erikseen pullavuoissa.
Anna
bostoneiden (ja pullien kohota n.20 minuuttia liinalla peitettyinä ja paista niitä
sitten 200 asteessa 15-20 minuuttia, yksittäisiä pullia n.12.
Koristele jäähtyneet
bostonit sokerikuorrutteella tai nauti heti lämpimänä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti