Kaurakeksit syntyvät
helposti muutamasta raaka-aineesta. Nämä leviävät uunissa ja paistuvat ohuiksi,
rapeiksi lastuiksi. Rusinoista tai kuivatuista karpaloista saa halutessaan
mukavia sattumia.
Kauralastut:
n. 40kpl
250g voita tai
margariinia
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
4dl isoja
kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
(2dl rusinoita tai
kuivattuja karpaloita)
1dl kermaa
Vaahdota
huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja
sekoita ne (ja mahdolliset rusinat tms.) voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi
kerma.
Annostele taikina
kahden teelusikan avulla keoiksi uunipellille melko etäälle toisistaan (n.
9/pelti) ja paista keksejä 200 asteessa n.10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti