Lohi, tilli ja
sitruuna - toimii aina! Tällä kertaa ne yhdistyivät piirakassa, jossa on maukas
pohja pehmeän tuorejuustoisella täytteellä.
Täyteläinen
lohipiirakka:
Pohja:
1ps (n.100g)
perunamuusijauhetta
1 1/2 dl piimää
1 1/2 dl öljyä
1dl kauraleseitä
3dl vehnäjauhoja
muna
Täyte:
300g lämminsavulohta
200g
ruohosipulituorejuustoa
3dl maitoa
2 munaa
1,5tl
sitruunapippuria
3/4 tl suolaa
1/2dl tillisilppua
2rkl sitruunanmehua
Sekoita
pohja-ainekset reseptin mukaisessa järjestyksessä kulhossa ja nosta taikina
jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Notkista kulhossa
tuorejuusto ja sekoita joukkoon maito, munat sekä mausteet.
Perkaa kala kahden
haarukan avulla.
Voitele
halkaisijaltaan 27 senttimetrinen piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle
ja reunoille. Levitä pohjalle lohi ja kaada päälle tuorejuustomunamaito.
Paista 200 asteessa
n.30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet vähän väriä. Anna
piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti