Punaisten
viinimarjojen sato on jälleen kerran ylitsepursuavan runsas ja täällä on
mehumaija porissut. Päätin tehdä juustokakun, paitsi, että taaskaan siihen ei
päätynyt sananmukaisesti varsinaista juustoa ollenkaan.
Rahka-kermavaahto-yhdistelmä on vain niin ihanan pehmeän kuohkea, kesäisen
höyhenenkevyt ja suussasulava. Punaherukat vielä antavat kirpeydessään makuun
täydellistä raikkautta. Ah. Nyt olen kai maalaillut mielikuvia tarpeeksi.
Punaherukka-rahkamoussekakku
Pohja:
150 g digestivejä
75 g margariinia
Täyte:
2,5 dl
sokeroimatonta punaherukkamehutiivistettä
1 dl sokeria
(tai 3 dl sokeroitua
punaherukkamehutiivistettä)
250 g maustamatonta
rahkaa
4 liivatelehteä
2 rkl
punaherukkamehua
2,5 dl vispikermaa
80+20 g
valkosuklaata
Laita liivatelehdet
likoamaan kylmään veteen.
Valmista pohja
murskaamalla digestivekeksit muovipussissa kaulimella ja siirrä sitten
keksimurska kulhoon. Sulata margariini mikrossa ja sekoita keksimurujen
joukkoon. Pingota halkaisijaltaan 18 senttisen irtopohjavuoan pohjalle
leivinpaperi ja painele keksiseos vuokaan. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Mittaa
punaherukkamehutiiviste kulhoon ja mikäli käytät sokeroimatonta mehua, lisää
joukkoon myös sokeri. Sekoita sitten maitorahka vispilällä parissa erässä mehun
joukkoon.
Vatkaa kerma
vaahdoksi toisessa kulhossa.
Kuumenna 2
ruokalusikallista mehua mukissa tai pienessä kulhossa. Purista liivatelehdet
mahdollisimman kuiviksi ja liuota ne mehutilkkaan. Kaada liivateseos ohuena
nauhana mehu-rahkaseokseen kokoajan sekoittaen. Jätä seos odottamaan.
Sulata n.80 grammaa
valkosuklaata varovasti mikrossa tai kattilassa ja kääntele se kermavaahdon
joukkoon.
Yhdistä lopuksi
rahkaseos kermaseokseen parissa erässä varovasti sekoittaen. Kaada täyte
vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yönyli.
Irrota kakku vuoasta
veitsen avulla ja koristele esimerkiksi valkosuklaalla ja punaherukoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti