perjantai 9. elokuuta 2019

Punaherukka-rahkamoussekakku


Punaisten viinimarjojen sato on jälleen kerran ylitsepursuavan runsas ja täällä on mehumaija porissut. Päätin tehdä juustokakun, paitsi, että taaskaan siihen ei päätynyt sananmukaisesti varsinaista juustoa ollenkaan. Rahka-kermavaahto-yhdistelmä on vain niin ihanan pehmeän kuohkea, kesäisen höyhenenkevyt ja suussasulava. Punaherukat vielä antavat kirpeydessään makuun täydellistä raikkautta. Ah. Nyt olen kai maalaillut mielikuvia tarpeeksi.




Punaherukka-rahkamoussekakku

Pohja:
150 g digestivejä
75 g margariinia

Täyte:
2,5 dl sokeroimatonta punaherukkamehutiivistettä
1 dl sokeria
(tai 3 dl sokeroitua punaherukkamehutiivistettä)
250 g maustamatonta rahkaa
4 liivatelehteä
2 rkl punaherukkamehua
2,5 dl vispikermaa
80+20 g valkosuklaata


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Valmista pohja murskaamalla digestivekeksit muovipussissa kaulimella ja siirrä sitten keksimurska kulhoon. Sulata margariini mikrossa ja sekoita keksimurujen joukkoon. Pingota halkaisijaltaan 18 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuokaan. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Mittaa punaherukkamehutiiviste kulhoon ja mikäli käytät sokeroimatonta mehua, lisää joukkoon myös sokeri. Sekoita sitten maitorahka vispilällä parissa erässä mehun joukkoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa.

Kuumenna 2 ruokalusikallista mehua mukissa tai pienessä kulhossa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi ja liuota ne mehutilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana mehu-rahkaseokseen kokoajan sekoittaen. Jätä seos odottamaan.

Sulata n.80 grammaa valkosuklaata varovasti mikrossa tai kattilassa ja kääntele se kermavaahdon joukkoon.

Yhdistä lopuksi rahkaseos kermaseokseen parissa erässä varovasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yönyli.

Irrota kakku vuoasta veitsen avulla ja koristele esimerkiksi valkosuklaalla ja punaherukoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti