sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Pellillinen marjapiirakka

Olen tässä kartoitellut pakastimen sisältöä. Yksinkertaisuudessaan tilanne on se, että jos syksyllä pelkän oven avaaminenkin oli jokseenkin riskialtista, niin nyt sieltä jopa löytää etsimänsä penkomatta, eikä vaikkapa jäätelöpaketin ostaminen aiheuta tuskanhikeä, että miten sekin nyt muka mahtuu pakkaseen.  Jos marjapurkkeja lähtee tarkastelemaan lähemmin niin punaherukoita on verrattaen melko paljon jäljellä. Asialle piti tietenkin tehdä jotain, nimittäin piirakka! Tämä ei ole mikään marjasyöppö, siis jos tarve päästä marjoista eroon alkaa olla jo  ihan totinen niin kannattaa suosia jotain muuta reseptiä, mutta nopea ja helppo tämä on ja mikä parasta: paksupohjainen. Itse pidin pienenä aina enemmän pohjasta kuin täytteestä, joten tämä olisi ollut epäilemättä suosikkeja. Halutessa samalla reseptillä saa kakun leipävuokaan siinä missä piirakan pellille.



Pellillinen marjapiirakka:

200 g margariinia
4 dl sokeria
4 munaa
7 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
n. 8 dl marjoja
(esim. herukoita, mustikoita, vadelmia tai useampaa lajia sekaisin)

Vatkaa kulhossa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi ja vaahtomaiseksi.

Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita sitten sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa niin, että lisäät viimeisenä jauhoja.

Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille. Ripottele päälle jäiset marjat.

Paista piirakkaa n. 40 minuuttia 200 asteisen uunin keskitasolla.


Tarjoile piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti