Olen tässä
kartoitellut pakastimen sisältöä. Yksinkertaisuudessaan tilanne on se, että jos
syksyllä pelkän oven avaaminenkin oli jokseenkin riskialtista, niin nyt sieltä
jopa löytää etsimänsä penkomatta, eikä vaikkapa jäätelöpaketin ostaminen
aiheuta tuskanhikeä, että miten sekin nyt muka mahtuu pakkaseen. Jos marjapurkkeja lähtee tarkastelemaan
lähemmin niin punaherukoita on verrattaen melko paljon jäljellä. Asialle piti
tietenkin tehdä jotain, nimittäin piirakka! Tämä ei ole mikään marjasyöppö,
siis jos tarve päästä marjoista eroon alkaa olla jo ihan totinen niin kannattaa suosia jotain
muuta reseptiä, mutta nopea ja helppo tämä on ja mikä parasta: paksupohjainen.
Itse pidin pienenä aina enemmän pohjasta kuin täytteestä, joten tämä olisi
ollut epäilemättä suosikkeja. Halutessa samalla reseptillä saa kakun
leipävuokaan siinä missä piirakan pellille.
Pellillinen marjapiirakka:
200 g margariinia
4 dl sokeria
4 munaa
7 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
n. 8 dl marjoja
(esim. herukoita, mustikoita, vadelmia tai useampaa lajia sekaisin)
Vatkaa kulhossa
huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi ja vaahtomaiseksi.
Lisää
huoneenlämpöiset munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita
sitten sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa niin, että lisäät
viimeisenä jauhoja.
Vuoraa reunallinen
uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille. Ripottele päälle jäiset
marjat.
Paista piirakkaa n.
40 minuuttia 200 asteisen uunin keskitasolla.
Tarjoile piirakka
vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti