Herkullinen tapa
käyttää jääkaapissa pyörivät kylmiä perunat ja tällä kertaa myös hyödyntää omaa
satoa, limittäin lehtikaalia ja kesäkurpitsaa. Tässä munakkaassa tuntuu kesä ja
uunissa se valmistuu helposti.
Lehtikaali-kesäkurpitsa-perunamunakas
Pellillinen (4
annosta)
12 munaa
2,25 dl vettä
6 keitettyä
kesäperunaa
1 pienehkö
kesäkurpitsa
n. 100 g lehtikaalia
Suolaa
Mustapippuria
Loraus öljyä
Parmesaania
Silppua lehtikaali
melko hienoksi. Siivuta kesäkurpitsa.
Kuumenna loraus
öljyä pannulla. Lisää kesäkurpitsat ja lehtikaali sekä ripaus suolaa ja loraus
vettä. Kuullota vihanneksia muutama minuutti niin, että lehtikaali "kuivuu
kokoon".
Riko kulhossa munat
ja sekoita joukkoon vesi sekä suola ja mustapippuria.
Leikkaa perunat
siivuiksi.
Levitä kesäkurpitsat
ja lehtikaalit uunipellille. Levitä joukkoon perunan siivut ja kaada munaseos
päälle.
Paista munakasta 200
asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes se on kokonaan hyytynyt.
Tarjoile parmesaanin
kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti