torstai 26. heinäkuuta 2018

Kesämunakas kesäkurpitsasta ja lehtikaalista


Herkullinen tapa käyttää jääkaapissa pyörivät kylmiä perunat ja tällä kertaa myös hyödyntää omaa satoa, limittäin lehtikaalia ja kesäkurpitsaa. Tässä munakkaassa tuntuu kesä ja uunissa se valmistuu helposti.



Lehtikaali-kesäkurpitsa-perunamunakas
Pellillinen (4 annosta)

12 munaa
2,25 dl vettä
6 keitettyä kesäperunaa
1 pienehkö kesäkurpitsa
n. 100 g lehtikaalia
Suolaa
Mustapippuria
Loraus öljyä
Parmesaania

Silppua lehtikaali melko hienoksi. Siivuta kesäkurpitsa.

Kuumenna loraus öljyä pannulla. Lisää kesäkurpitsat ja lehtikaali sekä ripaus suolaa ja loraus vettä. Kuullota vihanneksia muutama minuutti niin, että lehtikaali "kuivuu kokoon".

Riko kulhossa munat ja sekoita joukkoon vesi sekä suola ja mustapippuria.

Leikkaa perunat siivuiksi.

Levitä kesäkurpitsat ja lehtikaalit uunipellille. Levitä joukkoon perunan siivut ja kaada munaseos päälle.

Paista munakasta 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes se on kokonaan hyytynyt.

Tarjoile parmesaanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti