Pullastakin syntyy kahvipöydän kruunu, kun leivot sen bostonin muotoon. Täytteen voi valita vapaasti, mutta tumman väriset hillot erottuvat kauniina kiekuroina.
Kuningatarboston:
2kpl
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
1 muna
n. 7-8 dl
vehnäjauhoja
75-100g margariinia
1-2 dl
kuningatarhilloa
muna voiteluun
(sokerikuorrutetta)
Lämmitä maito
kädenlämpöiseksi (n.37 astetta). Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri,
kardemumma ja muna (munaa ei välttämättä tarvita). Sekoita sitten joukkoon sen
verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee vellimäinen ja vatkaa hetki
voimakkaasti, jotta se saa ilmaa.
Jatka sekoittamista
käsin ja alusta taikinaan loput jauhot. Lisää lopuksi margariini (tai voi tai
2dl öljyä). Lisää sen jälkeen vielä jauhoja jos taikina jää rasvaisenoloiseksi.
Valmis taikina irtoaa helposti käsistä ja kulhon reunoista ja on kimmoisa.
Nosta taikina
kulhossa lämpimään paikkaan, esimerkiksi vesihauteeseen ja anna kohota noin
tunnin ajan.
Vaivaa valmista
taikinaa jauhotetulla alustalla hetki ja kauli se sitten ohueksi suorakaiteen
muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle hillo ja kääri levy rullalle. Vuoraa
leivinpaperilla kaksi haluamasi laista vuokaa. Myös torvikakkuvuoassa syntyy
mainio, vähän erilainen bostonkakku.
Leikkaa
pullarullasta n. 5 cm levyisiä siivuja ja asettele ne löyhästi vuokiin. Anna
kakkujen kohota vielä hetki ennen paistoa ja voitele ne sitten kananmunalla ja
koristele halutessa raesokerilla ennen uuniin laittoa.
.
Paista kakkuja 200
asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Jos ne alkavat tummua liikaa
pinnasta, peitä ne leivinpaperilla tai foliolla. ja pitkoja tai bostonkakkuja
175 asteessa 20-30 minuuttia.
Koristele valmiit
bostonit halutessa vaikkapa sokerikuorrutteella tai suklaasulalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti