Omenamania jättää nyt muut sadonkorjuuraaka-aineet
jalkoihinsa, mutta myös maan alta on kerätty vuoden tuotto siinä missä
puistakin: nimittäin perunoita. Niistä ja porkkanoista on toki iloa vielä
pitkälle talveen, hyviä säilymään kun ovat, mutta miksei herkuttelisi
perunoilla kunnolla jo nyt. Uuniperunat valmistuvat helposti ja täytteeksi voi
valmistaa juuri sitä, mitä mielii.
Uuniperunat lohi- ja kinkkutäytteellä
2-3 perunaa syöjää kohden
Valitse jauhoinen lajike, esim. rosamunda ja mielellään
kookkaita yksilöitä.
Pese perunat huolellisesti ja leikkaa niihin kaksi
ristikkäistä viiltoa. Asettele perunat pellille ja kypsennä niitä 200
asteisessa uunissa 40-60 minuuttia. Pitkänmalliset isot perunat kypsyvät
pyöreitä huomattavasti nopeammin.
Valmista täytteet perunoiden ollessa uunissa.
(n. 8 perunaan)
100g pippuriranskankermaa
100g tuorejuustoa
150g raejuustoa
n. 3rkl raejuustopurkin lientä
150g saunapalvikinkkua
¾ punainen paprika
2tl kotisinappia
ripaus suolaa
Sekoita kulhossa ranskankerma, tuorejuusto, raejuusto ja
raejuuston neste. Nesteen voi jättää lisäämättäkin, riippuen miten pönäkkää
täytettä haluaa (tuorejuusto+ranskankerma oli ainakin minulle turhan jämäkkää).
Kuutioi kinkku ja paprika. Lisää ne, sekä sinappi ja suola
täytteen joukkoon.
(n. 6 perunaan)
200g kermaviiliä
100g tuorejuustoa
200g lämminsavulohta
1-2 rkl sitruunanmehua
½-1 dl tillisilppua
¼ tl sitruunapippuria
ripaus suolaa
Perkaa kala kahden haarukan avulla.
Sekoita kulhossa kermaviili ja tuorejuusto. Lisää joukkoon
lohi, sitruunanmehu, silputtu tilli,
sitruunamehu sekä suola.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti