Kantarellikastike
1l kantarelleja
1 sipuli
1rk voita
1rkl margariinia
2rkl vehnäjauhoja
1dl vettä
2,5dl kermaa (esim. flora kevyt ja paksu 4%)
½-1 tl suolaa
mustapippuria
loraus valkoviinietikkaa
päälle persiljaa sekä parmesaaniraastetta tai -lastuja
Puhdista ja paloittele kantarellit sekä hienonna sipuli.
Sulata voi ja margariini kattilassa ja kuullota sipuli.
Lisää kantarellit ja paista n. 5-10 minuuttia, kunnes nesteestä suurin osa on
haihtunut.
Sekoita vehnäjauhot desilitraan vettä ja lisää kattilaan.
Sekoita joukkoon myös kerma.
Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia ja mausta
mustapippurilla, suolalla ja valkoviinietikalla.
Tarjoile esimerkiksi pastan kanssa. Raasta päälle
parmesaania ja koristele halutessasi persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti