Näin loppuviikon
kunniaksi on hyvä iskeä kehiin tämä suolaisen ja ruokaisan pannukakun resepti
viime vuodelta. Jos perjantaina on tapana herkutella rennolla otteella, niin
tämä on ruoka paikallaan. Tarjoile se päivällisellä salaatin kera tai
iltapalaksi sellaisenaan. Valmistus on helppoa, totta kai, ja täytteitä voi
varioida loputtomiin oman maun mukaiseksi. Eli ottakaa tämäkin arkiruoka ehkä
enemmän inspiraationa kuin reseptinä, ei sitä tarvitse prikulleen seurata
onnistuakseen. Itsehän olen, niin kuin jo monesti tullut mainittua, ihan läpi
surkea pysymään reseptissä. Mutta asiaan, sillä tässä se resepti nyt kuitenkin
tulee:
Jauhelihapannukakku:
pellillinen
Pannukakkutaikina:
8 dl maitoa
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
Täyte:
n. 400 g jauhelihaa
1 paprika
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
Suolaa
Valkopippuria
Paprikajauhetta
Oliiviöljyä
Mittaa kulhoon maito
sekoita joukkoon munat, vehnäjauhot sekä suola. Anna taikinan seistä täytteen
valmistuksen ajan.
Kuutioi paprika sekä
sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Kuumenna pannulla
loraus oliiviöljyä ja lisää paprika, porkkana sekä sipulit. Kuullota niitä
muutama minuutti. Lisää sitten myös jauheliha pannulle ja paahda kypsäksi.
Mausta samalla suolalla, valkopippurilla ja paprikajauheella. Jauhelihaseos saa
olla melko vahvan makuista.
Vuoraa
korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja levitä täyte tasaisesti pellille.
Kaada päälle pannukakkutaikina. Sekoita tarvittaessa niin, että täytettä on
mahdollisimman tasaisesti.
Paista pannukakku
200 asteisen uunin keskitasolla n.40 minuuttia, kunnes se on saanut väriä
pintaan.
Tarjoile esimerkiksi
coleslawn tai vihersalaatin ja kermaviilikastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti