torstai 17. tammikuuta 2019

Jauhelihapannukakku


Näin loppuviikon kunniaksi on hyvä iskeä kehiin tämä suolaisen ja ruokaisan pannukakun resepti viime vuodelta. Jos perjantaina on tapana herkutella rennolla otteella, niin tämä on ruoka paikallaan. Tarjoile se päivällisellä salaatin kera tai iltapalaksi sellaisenaan. Valmistus on helppoa, totta kai, ja täytteitä voi varioida loputtomiin oman maun mukaiseksi. Eli ottakaa tämäkin arkiruoka ehkä enemmän inspiraationa kuin reseptinä, ei sitä tarvitse prikulleen seurata onnistuakseen. Itsehän olen, niin kuin jo monesti tullut mainittua, ihan läpi surkea pysymään reseptissä. Mutta asiaan, sillä tässä se resepti nyt kuitenkin tulee:



Jauhelihapannukakku: 
pellillinen

Pannukakkutaikina:
8 dl maitoa
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

Täyte:
n. 400 g jauhelihaa
1 paprika
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
Suolaa
Valkopippuria
Paprikajauhetta
Oliiviöljyä


Mittaa kulhoon maito sekoita joukkoon munat, vehnäjauhot sekä suola. Anna taikinan seistä täytteen valmistuksen ajan.

Kuutioi paprika sekä sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja lisää paprika, porkkana sekä sipulit. Kuullota niitä muutama minuutti. Lisää sitten myös jauheliha pannulle ja paahda kypsäksi. Mausta samalla suolalla, valkopippurilla ja paprikajauheella. Jauhelihaseos saa olla melko vahvan makuista.

Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja levitä täyte tasaisesti pellille. Kaada päälle pannukakkutaikina. Sekoita tarvittaessa niin, että täytettä on mahdollisimman tasaisesti.

Paista pannukakku 200 asteisen uunin keskitasolla n.40 minuuttia, kunnes se on saanut väriä pintaan.

Tarjoile esimerkiksi coleslawn tai vihersalaatin ja kermaviilikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti