Vispipuuro on helppo valmistaa ja sitä syntyy kerralla
isompi määrä, josta riittää useamman päivän aamu- tai välipaloiksi tai astetta terveellisemmiksi
jälkiruuiksi.
Punaherukkavispipuuro
9 dl vettä
5 dl punaherukoita
1,5 dl sokeria
2 dl mannasuurimoita
Mittaa kattilaan punaherukat ja 1 dl vettä. Kuumenna
kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä ja kaada neste siivilän läpi ensin
erilliseen astiaan ja sitten takaisin kattilaan. Jätä marjat vielä toistaiseksi
siivilään ja lisää 8 dl vettä valuttamalla se kattilaan marjojen läpi. Auta
tarvittaessa lusikalla.
Kuumenna neste uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon
samalla sokeri. Kun mehu kiehuu, lisää mannasuurimot samalla sekoittaen.
Keitä puuroa n. 10-15 minuuttia. Sekoita välillä.
Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sitä sitten
muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella, kunnes sen väri vaalenee ja se
vaahtoutuu.
Nauti sellaisenaan tai maidon ja tuoreiden herukoiden kanssa
ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti